Mondriaan Fonds zoekt hoofd bureau erfgoed en pilots

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed dat in opdracht van het rijk bijdraagt aan bijzondere projecten en zo het kunst- en erfgoedlandschap in Nederland onderhoudt en stimuleert. Het Mondriaan Fonds doet dit met bijdragen aan kunstenaars, curatoren, onderzoekers, tentoonstellingsruimtes, archieven, galeries, opdrachtgevers in binnen- en buitenland en aan musea en andere erfgoedinstellingen.

Per jaar worden honderden projecten in Nederland en daarbuiten ondersteund. Daarnaast biedt het fonds stimuleringsprogramma’s voor innovatie en promotie, die aanjagen en agenderen. Het Mondriaan Fonds is producent en organisator van de tweejaarlijkse Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië en van de Prix de Rome, de belangrijkste en oudste kunstprijs van Nederland. Bij het Mondriaan Fonds werken ongeveer 40 mensen. Bij de beoordeling van aanvragen wordt het fonds geadviseerd door 75 deskundigen.

Wij zoeken

Het Mondriaan Fonds is op zoek naar een bevlogen hoofd bureau erfgoed en pilots (32 uur per week) die samen met het hoofd bureau beeldende kunst en internationalisering leiding geeft aan het team van projectmedewerkers.

Tot je taken behoren onder meer het uitzetten en begeleiden van bestaande en nieuwe regelingen op het gebied van cultureel erfgoed en het initiëren en begeleiden van de verschillende pilottrajecten die zich richten op nieuwe ontwikkelingen binnen het veld van beeldende kunst en erfgoed.
Verder ben je verantwoordelijk voor de bewaking van de processen rond de be- en afhandeling van aanvragen, waaronder het zorgdragen voor eenheid in de beoordeling van projecten, vooradviezen en begrotingen en de beslissingen of aanvragen al dan niet voor beoordeling in aanmerking komen.

Samen met het andere hoofd bureau coördineer je de selectie van adviseurs en ben je de verbinding tussen de directie en het team projectmedewerkers. Vanuit die positie draag je ook bij aan het strategisch beleid van het fonds en ben je onderdeel van het management team.

Reageren

Het fonds ambieert een brede diversiteit in het team, onze activiteiten, de partners en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Het Mondriaan Fonds heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en biedt een prettige werkomgeving waarin communicatie, creativiteit en collegialiteit belangrijke waarden zijn.
Inschaling geschiedt op basis van opleiding en werkervaring binnen schaal 13 van de BBRA.

Sollicitaties in de vorm van een motivatiebrief met beknopt cv kunnen uitsluitend per e-mail worden opgestuurd naar vacature@mondriaanfonds.nl t.a.v. C. Lindo en onder vermelding van ‘vacature hoofd bureau erfgoed en pilots’. Solliciteren kan tot en met 15 september 2019. Sollicitaties die later binnenkomen zullen niet in de overweging meegenomen worden.

Voor vragen over de functie kunt u terecht bij Christine Lindo (adjunct-directeur), via 020 5231523. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.