Mondriaan Fonds zoekt hoofd communicatie (gesloten)

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed dat in opdracht van het rijk bijdraagt aan bijzondere projecten en zo het kunst- en erfgoedlandschap in Nederland onderhoudt en stimuleert. Het Mondriaan Fonds doet dit met bijdragen aan kunstenaars, curatoren, onderzoekers, tentoonstellingsruimtes, archieven, galeries, opdrachtgevers in binnen- en buitenland en aan musea en andere erfgoedinstellingen.

Per jaar worden honderden projecten in Nederland en daarbuiten ondersteund. Daarnaast biedt het fonds stimuleringsprogramma’s voor innovatie en promotie, die aanjagen en agenderen. Het Mondriaan Fonds is producent en organisator van de tweejaarlijkse Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië en van de Prix de Rome, de belangrijkste en oudste kunstprijs van Nederland. Bij het Mondriaan Fonds werken ongeveer 40 mensen. Bij de beoordeling van aanvragen wordt het fonds geadviseerd door 75 deskundigen.

Wij zoeken

Het Mondriaan Fonds is op zoek naar een bevlogen hoofd (32/38 uur per week) die de communicatieafdeling gaat leiden en inspireren en meehelpt het communicatiebeleid voor de toekomst van het fonds te ontwerpen. Het hoofd communicatie stuurt een team aan van rond de zes communicatiemedewerkers en vertegenwoordigt de afdeling in het MT.

Tot je taken behoren onder meer het formuleren van een visie op de positionering van het Mondriaan Fonds (intern en extern) en het onderhouden en verder ontwikkelen van de corporate identity. Verder ben je samen met het team verantwoordelijk voor een op elkaar afgestemde inzet van alle online en offline (corporate) communicatiemiddelen.

We zoeken een ervaren strategisch en creatief hoofd op het gebied van marketing en communicatie met affiniteit voor kunst en erfgoed en met een goed gevoel voor de maatschappelijke en politieke context waarbinnen het fonds opereert. De ideale kandidaat is een teamspeler en teamleider en heeft visie op de rol van nieuwe en traditionele media, bij voorkeur binnen het culturele veld, maar ook binnen een bredere context.

Reageren

Het fonds ambieert een brede diversiteit in het team, onze activiteiten, de partners en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Het Mondriaan Fonds heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en biedt een prettige werkomgeving waarin communicatie, creativiteit en collegialiteit belangrijke waarden zijn.
Inschaling geschiedt op basis van opleiding en werkervaring binnen schaal 13 van de BBRA.

Sollicitaties in de vorm van een motivatiebrief met beknopt cv kunnen uitsluitend per e-mail worden opgestuurd naar vacature@mondriaanfonds.nl t.a.v. C. Lindo en onder vermelding van ‘vacature hoofd communicatie’. Solliciteren kan tot en met 15 september 2019. Sollicitaties die later zijn binnengekomen zullen niet in de overweging meegenomen worden.

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Christine Lindo, via 020 5231523.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.