Mondriaan Fonds zoekt HR-manager

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed dat in opdracht van het rijk bijdraagt aan bijzondere projecten en zo het kunst- en erfgoedlandschap in Nederland onderhoudt en stimuleert. Het Mondriaan Fonds doet dit met bijdragen aan kunstenaars, curatoren, onderzoekers, tentoonstellingsruimtes, archieven, galeries, opdrachtgevers in binnen- en buitenland en aan musea en andere erfgoedinstellingen.

Per jaar worden honderden projecten in Nederland en daarbuiten ondersteund. Daarnaast biedt het fonds stimuleringsprogramma’s voor innovatie en promotie, die aanjagen en agenderen. Het Mondriaan Fonds is producent en organisator van de tweejaarlijkse Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië en van de Prix de Rome, de belangrijkste en oudste kunstprijs van Nederland. Bij het Mondriaan Fonds werken ongeveer 40 mensen. Bij de beoordeling van aanvragen wordt het fonds geadviseerd door 75 deskundigen.

Wij zoeken

Het Mondriaan Fonds zoekt voor twee dagen in de week een specialist op het gebied van Human Resources. Als HR-manager ga je een belangrijke bijdrage leveren aan de personele organisatie binnen het Mondriaan Fonds.
Je adviseert de directie over het ontwikkelen van de organisatie binnen de gedefinieerde strategie en daarnaast over het verbeteren van de interne samenwerking en de effectiviteit van het fonds.
Je ontwikkelt en professionaliseert de HR-processen en instrumenten.
Je stelt het HR-jaarplan voor het Mondriaan Fonds op, inclusief strategische personeelsbehoefte (kwalitatief en kwantitatief).
Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van functieprofielen, de loopbaanbegeleiding van de medewerkers, werving en selectie, functioneringsgesprekken en het onderhoud van de arbeidsomstandigheden.
Actuele HR-thema’s zijn talentontwikkeling en (interne) mobiliteit; het stimuleren van de samenwerking tussen de verschillende afdelingen binnen het fonds en betrokkenen erbuiten.

We zoeken een integere, enthousiaste, hands-on teamspeler met academisch werk- en denkniveau en een relevante opleiding (HRM, Arbeids- en Organisatiepsychologie), met ervaring in organisatieontwikkeling, het doorvoeren van veranderprocessen en cultuur- en leiderschapstrajecten en ervaring in het vertalen van een strategische HR visie in concrete uitvoerbare acties.
De ideale kandidaat heeft mensenkennis en een visie op hedendaags en divers personeelsbeleid, combineert een zeer professionele attitude met gevoel voor de specifieke kwaliteiten en omstandigheden van de medewerkers van het fonds en heeft kennis van zaken rond wetgeving en arbeidsvoorwaarden. Ervaring in of gevoel voor het culturele veld is een pre.

Reageren

Het fonds ambieert een brede diversiteit in het team, onze activiteiten, de partners en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden in afkomst en cultuur uit om te solliciteren.

Het Mondriaan Fonds heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en biedt een prettige werkomgeving waarin communicatie, creativiteit en collegialiteit belangrijke waarden zijn.
Inschaling geschiedt op basis van opleiding en werkervaring binnen schaal 11 van de BBRA.

Sollicitaties in de vorm van een motivatiebrief met beknopt cv kunnen uitsluitend per e-mail worden opgestuurd naar vacature@mondriaanfonds.nl t.a.v. C. Lindo en onder vermelding van ‘vacature HR-manager’. Solliciteren kan tot en met 15 september 2019. Sollicitaties die later binnenkomen zullen niet in de overweging meegenomen worden.

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Christine Lindo (adjunct-directeur), via 020 5231523. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.