Vastgestelde lijst kunstbeurzen
Het Mondriaan Fonds heeft na advies van een commissie van deskundigen een lijst kunstbeurzen samengesteld met internationale uitstraling. Als een galerie is toegelaten voor deelname aan één van deze beurzen en bestaand werk toont in een stand, wordt de aanvraag direct toegekend mits deze voldoet aan de voorwaarden van Art Fair Internationaal.

Het gaat om de volgende kunstbeurzen: Art Basel (Bazel), Art Basel (Miami), Art Basel (Hong Kong), Liste (Bazel), Frieze Art Fair (Londen) Frieze Art Fair (New York), ARCO (Madrid), LOOP (Barcelona), Art Berlin (voorheen abc, Berlijn), ARTBO (Bogotá), The Independent (New York), Independent (Brussel), The Armory Show (New York), FIAC (Parijs), Paris Photo (Parijs), Paris Photo (New York), Artissima (Turijn), ZONA MACO (Mexico Stad), Art Cologne (Keulen), Art Brussels (Brussel), Art Dubai (Dubai) en FNB Joburg Art Fair (Johannesburg).

Deze lijst van kunstbeurzen wordt elke 2 jaar opnieuw samengesteld zodat er kan worden ingespeeld op de actualiteit.

Vastgestelde lijst kunstboekenbeurzen lijst:
Het Mondriaan Fonds heeft na advies van een commissie van deskundigen een lijst met kunstboekenbeurzen samengesteld met internationale uitstraling. Als een uitgever is toegelaten voor deelname aan één van deze beurzen wordt de aanvraag direct toegekend mits deze voldoet aan de voorwaarden van Art Fair Internationaal.

Het gaat om de volgende kunstboekenbeurzen: Offprint (Parijs en Londen), Printed Matter, Inc. (NY Art Book Fair en LA Art Book Fair), NY Art Book Fair, Tokyo Art Book Fair, Frankfurter Buchmesse, Halle 1.1, Friends with Books (Berlijn).

Deze lijst van kunstboekenbeurzen wordt elke 2 jaar opnieuw samengesteld zodat er kan worden ingespeeld op de actualiteit.