Mentoring

Lotte van Lieshout

De schilderijen van Lotte van Lieshout (1978, Neerpelt, België) zijn los geschilderd in een dubbele betekenis. Haar penseelvoering is los, maar ze maakt wat ze schildert ook los van de werkelijkheid. De werkelijkheid is vaak niet eens het beginpunt van haar werk. Ze is altijd op zoek naar nieuwe ondergronden voor haar olieverf. Naast het schilderen op doek en houten panelen, werkt ze op aan elkaar gelijmde verpakkingen die uit groeien tot monumentale werken.

Work field: Beeldend kunstenaar Website: www.lottevanlieshout.nl More Mentoring

Lotte van Lieshout

Lotte van Lieshout studeerde in 2003 af aan de afdeling Schilderen, tekenen en ander media aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Zij werkt minimaal één periode per jaar als Artist in residence in binnen- en/of buitenland, zoals Hongarije, Portugal of in Nederland. In de zomer van 2019 woonde en werkte ze voor een maand in het Van Goghhuis in Zundert. In de zomer van 2020 ging ze voor twee maanden naar Kloosterhotel ZIN in Vught. Naast het schilderen in haar atelier in Den Haag werkt ze als museumdocent in Kunstmuseum Den Haag.

In 2019 werd ze gevraagd voor het Apprentice Master Project van Kunstpodium T in Tilburg. Ze begeleidde vier net afgestudeerden kunstenaars en vroeg ze om voor één week samen te wonen en werken. Dit resulteerde in een spannende groepstentoonstelling. Het werken op verschillende plekken geeft haar de focus die ze nodig heeft om de indrukken schilderkunstig zichtbaar te maken. Recent heeft ze een cursus verf maken gevolgd en wil ze haar kennis hierover delen.

Haar werk is opgenomen in verschillende collecties zoals SCHUNCK in Heerlen, Keller Rechtsanwealte in Heidelberg DE, From Cobra to Contemporary in Den Haag, F.J. Kaiser in Colmar, Link Art Company in Haarlem, Priska Juschka gallery in NY, USA, Frits Becht in Naarden en Rabobank in Eindhoven. De afgelopen jaren is haar werk te zien geweest bij verschillende galeries zoals Galerie Wit, galerie Maurits van de Laar en in Museum Haus der Kunst in München, KADE in Amersfoort en Museum De Pont in Tilburg.

In november 2019 is haar derde boek uitgegeven door uitgeverij De Zwaluw. In het boek is een overzicht te zien van haar werk van de afgelopen tien jaar.

Lotte van Lieshout over mentoring
Ik ben nieuwsgierig naar wat je op dit moment maakt. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Dat is soms een lastige vraag maar deze ga ik samen met jou onderzoeken. Als schilder heb ik ervaring met de praktische kant van zelf verf maken op verschillende manieren. Daarnaast gaan we onderzoeken hoe je je materiaal inzet om jouw verhaal te vertellen. We gaan in gesprek over hoe en waar je je werk wil presenteren via social media en andere kanalen. Hoe kom je in contact met mensen die voor jou belangrijk zijn zodat je voor jezelf de loper uitlegt en gaat waarnaar je heen wil.