Supported

5 nieuwe galeries aangesloten bij de KunstKoop

5 nieuwe galeries aangesloten bij de KunstKoop

Grant: KunstKoop for galleries Year granted: 2022

Per 1 januari 2023 zijn 6 nieuwe galeries aangesloten bij de KunstKoop. Via de KunstKoop kunnen particuliere kunstkopers een renteloze lening afsluiten voor een kunst aankoop en deze gespreid betalen.

De nieuwkomers zijn Hama Gallery, STEVENSON, Bildhalle, Galerie van Gelder en Homecoming Gallery. Zij vormen een mix van startende ondernemingen en meer gevestigde namen.

Galeries Bildhalle en STEVENSON openden na eerdere vestigingen in het buitenland, in Zwitserland (Bildhalle) en Zuid-Afrika (STEVENSON), ook locaties in Nederland waar ze de KunstKoop kunnen gaan aanbieden. Opvallend is dat de startende galeries uit de aanvraagronde een focus hebben op het toegankelijker maken van kunst. Zo zet Homecoming Gallery in op online zichtbaarheid en richt Hama Gallery zich op het verlagen van de drempel van een galerie; zij benaderen de galerie als ontmoetingsplek voor kunstenaars en het publiek.

In totaal zijn er ruim 120 galeries aangesloten bij de KunstKoop. Kijk voor een deelnemende galerie in jouw buurt of voor het hele overzicht op www.kunstkoop.nl. Daar lees je ook wat de KunstKoop voor jouw persoonlijke kunstcollectie kan betekenen.