Supported

Kunstenaar Basis: 29 toekenningen

Kunstenaar Basis: 29 toekenningen

Grant: Artist Basic Year granted: 2022

29 kunstenaars hebben in het derde kwartaal van 2022 een Kunstenaar Basis toegekend gekregen. Deze bijdrage is bedoeld voor beeldend kunstenaars die 4 jaar of langer als professioneel beeldend kunstenaar werken. De bijdrage kan worden gebruikt voor het maken van nieuw werk en het verder ontwikkelen van de beroepspraktijk. Zo breiden de kunstenaars hun oeuvre uit en kunnen zij een betekenisvolle bijdrage leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland.

De 29 kunstenaars zijn:

Antonis Pittas, Bas van Beek, Beatrice McMahon, Charlott Weise, Daya Cahen, Angèle Etoundi Essamba, Gerco de Ruijter, Hadrien Gerenton, Hannah Dawn Henderson, Ilona Plaum, Jack Segbars, Jan van de Pavert, Korrie Besems, Lisandro Suriel, Marc Philip van Kempen, Marie-Jose Jongerius, Marleen Sleeuwits, Marten Hendriks, Martijn van de Griendt, Mike Moonen, Peter Bogers, Ricardo van Eijk, Roy Villevoye, Sanne Kabalt, Sheng-Wen Lo, Thijs Jansen, Warre Mulder, Willem Weismann en Yasser Ballemans.

Toekomstplannen

Met de bijdrage Kunstenaar Basis krijgt Warre Mulder de ruimte om te experimenteren met nieuwe onderwerpen, grotere formaten en alternatieve vormen van scenografie en presentatie. Antonis Pittas zal onderzoek doen naar experimentele presentatievormen voor tentoonstellingen en Hadrien Gerenton zal de bijdrage onder andere gebruiken voor een residency in Bangkok en een veldonderzoek naar de culturele representatie van fruit.