Supported

La Última Ascensión door Kevin Osepa en Smarthouse

La Última Ascensión door Kevin Osepa en Smarthouse

Smarthouse Kevin Osepa
Year granted: 2022

Fotograaf en regisseur Kevin Osepa is een samenwerking aangegaan met producent Smarthouse voor de korte film La Última Ascensión. Op Curaçao woont visser Rowin, die nauwelijks genoeg vangt om de eindjes aan elkaar te knopen. De ontmoeting met een mysterieuze man lijkt zijn leven drastisch te veranderen.

Als jonge visser op Curaçao is het voor Rowin lastig om zijn hoofd boven water te houden. Tot hij op een dag een wonderlijke ontmoeting heeft met een geheimzinnige figuur. Het begint Rowin te dagen dat hij door diens aanwezigheid op de visstek meer vis vangt. Naarmate de twee elkaar beter leren kennen, durft Rowin zich open te stellen voor zijn verleden en leert hij zijn toekomst te omarmen. Osepa werpt met deze film een nieuw licht op thema’s als post-kolonialisme en de Afro-Caribische identiteit.

De film ontving het Gouden Kalf voor Beste Korte Film in 2022.

De Korte Verbeelding

De Korte Verbeelding (een eenmalige editie van het samenwerkingsproject De Verbeelding) was een covid-19 steunmaatregel van het Nederlands Filmfonds in samenwerking met het Mondriaan Fonds voor beeldend kunstenaars die in hun werk de grenzen van de cinema oprekken tot voorbij de muren van de kunstpodia. De Korte Verbeelding biedt kunstenaars de mogelijkheid een korte, artistieke film te realiseren, zelfstandig of samen met een filmproducent.

This project has been realized with: