Supported

On like scenery door Magali Reus

On like scenery door Magali Reus

Museum Dhondt-Dhaenens Magali Reus
Grant: International Art Presentation Year granted: 2022

Met de solotentoonstelling On Like Scenery nam beeldend kunstenaar Magali Reus het volledige Museum Dhondt Dhaenens over. In de tentoonstelling werden nieuwe fotografie- en sculptuurwerken van Magali, samengebracht met een aantal door haar geselecteerde schilderijen uit de collectie van het museum. Magali’s sculpturen zijn het resultaat van talrijke productieprocessen – zoals 3D-printen, poedercoaten, gieten, weven en graveren.

Museum Dhondt Dhaenens ligt in het dorp Deurle (België), in een groene en rustige omgeving. De tentoonstelling nam de omgeving van het museum als vertrekpunt en weerspiegelde de interesse van de kunstenaar in transformatie: hoe verschillende ruimtes, symbolen en objecten specifieke situaties kunnen bepalen.

“De regeling Internationale Kunst Presentatie heeft het Museum Dhondt Dhaenens geholpen met de verzekerings-, transport- en productiekosten van de werken die door Magali zijn gecureerd. Het traject waarbij hedendaagse kunstenaars de historische collectie van het museum inzetten is voor ons nieuw, maar erg waardevol gebleken. Dankzij dit traject kunnen we onverwachte en ‘frisse’ facetten van de historische collectie onthullen aan ons publiek – en mogelijk zelfs nieuw publiek werven.’’