Supported

Scherf of schat?

Scherf of schat?

Grant: Heritage Innovation Year granted: 2023

Op 14 oktober in het Thermenmuseum in Heerlen en op zondag 15 oktober in het Limburgs Museum in Venlo worden de ‘Tussen scherf en schatdagen’ georganiseerd. Op deze dagen zit een team van archeologen en specialisten klaar om  vondsten van bezoekers gratis en grondig te onderzoeken. Ook bezoekers zonder vondsten zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in de wereld van de archeologie en om mee te luisteren naar de wetenschap achter de vondsten.

Het team van archeologen vertelt het verhaal achter de gevonden voorwerpen. Zij geven geen waardebepaling in geld, maar geven antwoord op de vraag hoe oud een vondst is en of het een bijzondere vondst betreft. Het publiek kan alle mogelijk Romeinse vondsten meebrengen en bij een archeoloog aan tafel aanschuiven. Er zijn diverse materiaalspecialisten aanwezig, zoals specialisten in aardewerk, munten en in algemeen Romeins werk.

De ‘Tussen scherf en schatdagen’ zijn onderdeel van een gezamenlijk meerjarenprogramma van het Rijkmuseum van Oudheden, het Limburgs Museum, het Thermenmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.