Supported

There Is No Better Me

There Is No Better Me

Nina Glockner en Sachi Miyachi
Grant: Artist Project Year granted: 2022

Kunstenaars Nina Glockner en Sachi Miyachi namen samen deel aan een artist-in-residence in het Fukuroda Psychiatrisch Ziekenhuis (Japan) in 2019. Hier deden zij uitgebreid onderzoek naar geestelijke gezondheid en zelfverbetering. Het duo vroeg de Kunstenaar Project bijdrage aan om hun ervaringen met het personeel, de patiënten, het gebouw en de instelling te vertalen naar een tentoonstelling in Nederland.

There Is No Better Me, problematiseert de constante dwang naar zelfverbetering en is een herinnering om jezelf te gronden in het heden en niet vast te houden aan een nostalgisch verleden of een geïdealiseerde toekomst. Via een reeks muren, soundscapes en video’s weerspiegelen de kunstenaars de verschillende geologische, architectonische, culturele, mentale en institutionele belemmeringen waar zij mee te maken kregen tijdens hun residentie.

De tentoonstelling is te zien in het Beautiful Distress House in Amsterdam Noord tot en met 25 februari 2023. Er wordt ook een begeleidend publieksprogramma georganiseerd.