Supported

Zintuiglijk experiment door Margriet van Weenen

Zintuiglijk experiment door Margriet van Weenen

Margriet van Weenen
Year granted: 2022

‘The Gathering: Melting ground’ is een zintuiglijk experiment dat visuele beleving samenbrengt met geluid, geur en smaak. Het werk is gemaakt vanuit een diepe liefde voor natuurbeleving; het samensmelten met je omgeving. De kunstenaar zoekt naar een manier om deze beleving te documenteren, conserveren en presenteren. Margriet nodigt het publiek uit om in haar artificiële kunstinstallatie samen te komen in een sfeer van rituelen en meditatie.

Het experiment is onderdeel van de pilot voor het project ‘Off to the moon. De pilot bestaat uit een serie kernwerken die in de zomer van 2021 als tentoonstelling te zien waren op het festival Sommer Frische Kunst in Oostenrijk.

Met de tijdelijke bijdrage Corona-overbrugging kunstenaar, curator en beschouwer wil het Mondriaan Fonds ervoor zorgen dat kunstenaars, curatoren en beschouwers zoveel mogelijk kunnen blijven doorwerken. De overbrugging is voor makers die minder tentoonstellingen, opdrachten of projecten hebben gehad tijdens de coronapandemie en hierdoor een inkomensverlies dat de werkpraktijk belemmert.

This project has been realized with: