Mentoring

Barbara Visser

"Samenwerking met andere makers en denkers – schrijvers, wetenschappers, ontwerpers – vind ik belangrijk om de grenzen van het eigen vakgebied op te zoeken en mogelijk zelfs te verleggen."

Work field: Beeldend kunstenaar / filmmaker Website: www.barbaravisser.net More Mentoring

 

“De dialoog die ik wil aangaan met een mentee is er een van kritische reflectie en gelijkwaardigheid als maker.”

Sinds 1991 werk ik in verschillende media en op verschillende locaties aan projecten, en kijk daarbij vaak naar wat gebeurt wanneer het objectieve documenteren en het ingrijpen in de werkelijkheid elkaar kruisen. Wat is kunst, cultuur, taal, gewoonte? Samenwerking met andere makers en denkers – schrijvers, wetenschappers, ontwerpers – vind ik belangrijk om de grenzen van het eigen vakgebied op te zoeken en mogelijk zelfs te verleggen.

Barbara Visser (1966, Haarlem) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en Cooper Union University in New York (1985-1991) en nog een jaar aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht (1998). Naast haar beeldende werk was zij voorzitter van de Akademie van Kunsten van de KNAW en een jaar (2017) interim artistiek directeur van IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam).

Barbara Visser over mentoring
De dialoog die ik wil aangaan met een mentee is er een van kritische reflectie en gelijkwaardigheid als maker. Ik vind het zinvol om samen al hardop denkend tot nieuwe inzichten te komen, en tegelijkertijd makend en handelend in de praktijk te zien wat je tegenkomt, waarbij zowel rationele als intuïtieve keuzes een rol spelen.