Supported

8 nieuwe galeries aangesloten bij de KunstKoop

8 nieuwe galeries aangesloten bij de KunstKoop

Grant: KunstKoop for galleries Year granted: 2021

Onlangs sloot de aanvraagronde voor de KunstKoopregeling 2021. Vanaf 1 januari 2022 zijn klanten van galeries als bijvoorbeeld PortArte in Maastricht en Gallery Lukisan in Bergen op Zoom ook in de gelegenheid gebruik te maken van de KunstKooplening. De 8 nieuwkomers brengen het aantal aangesloten galeries op 122.

Kijk voor een deelnemende galerie in jouw buurt of voor het hele overzicht op www.kunstkoop.nl. Daar lees je ook wat de KunstKoop voor jouw persoonlijke kunstcollectie kan betekenen.

De aanvraagronde in 2021 was enkel bestemd voor galeries die nog niet deelnemen aan de KunstKoop. In verband met corona hoefden de galeries die al deelnemen niet opnieuw aan te vragen. Zij kunnen de KunstKoop tot eind 2023 blijven aanbieden. De nieuwe galeries kunnen vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023 de KunstKooplening aanbieden. In 2023 zal een nieuwe aanvraagronde worden opengesteld.

Over de KunstKoop

Galeries die zijn toegelaten tot de KunstKoop bieden hun klanten de mogelijkheid gebruik te maken van de KunstKooplening. Particuliere kunstkopers kunnen hiermee een renteloze lening afsluiten en de aankoop gespreid betalen. Hiervoor heeft het Mondriaan Fonds een overeenkomst met Santander Consumer Finance. Deze kredietverstrekker betaalt het aankoopbedrag direct uit aan de galerie, het Mondriaan Fonds vergoedt de kosten van de lening (rente).

Met de KunstKoopregeling wil het Mondriaan Fonds de particuliere markt versterken en de verkoop van kwalitatief goede hedendaagse beeldende kunst en vormgeving stimuleren.