Activiteiten Archief

Prix de Rome Beeldende Kunst tentoonstelling geopend

Genomineerden Prix de Rome 2023. v.l.n.r. Jonas Staal, Michael Tedja, Josefin Arnell en Ghita Skali. Foto: Maarten Nauw.

De Prix de Rome Beeldende Kunst 2023 tentoonstelling te nu te bezoeken in het Stedelijk Museum Amsterdam. Speciaal voor de Prix de Rome Beeldende Kunst maakten genomineerden Ghita Skali, Jonas Staal, Josefin Arnell en Michael Tedja nieuw werk. Op basis van dit nieuwe werk en het oeuvre van de kunstenaar zal de winnaar worden gekozen. 

Uitreiking

Op 31 oktober 2023 wordt in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima de winnaar bekend gemaakt van de Prix de Rome 2023. Staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media) zal namens de jury de prijs aan de winnaar overhandigen. De winnende kunstenaar ontvangt een bedrag van € 40.000,- en de mogelijkheid om deel te nemen aan een residency programma naar keuze.

Tentoonstelling

Tot en met 3 maart 2024
Stedelijk Museum Amsterdam
www.stedelijk.nl

Over de Prix de Rome

De Prix de Rome is dé stimuleringsprijs voor talentvolle beeldend kunstenaars uit Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het doel van de Prix de Rome is de ontwikkeling van bijzonder getalenteerde beeldend kunstenaars te stimuleren, hun zichtbaarheid te vergroten en daarmee het beeldende kunstveld te blijven actualiseren. De prijs wordt sinds 2012 georganiseerd en gefinancierd door het Mondriaan Fonds. Voor de Prix de Rome Beeldende Kunst 2023 wordt samen gewerkt met het Stedelijk Museum Amsterdam. Er verschijnt een begeleidende publicatie op 31 oktober 2023.