We zijn onze website aan het vernieuwen. Het kan zijn dat sommige functies nog niet optimaal werken of dat je informatie mist. We zijn er mee bezig. Als je iets niet kunt vinden laat het ons weten via ln.sdnofnaairdnom@eitacinummoc.

Organisatie

Team

Meer dan 50 collega’s zorgen dagelijks voor het proces rond jouw subsidieaanvraag, maken resultaten zichtbaar en organiseren activiteiten.

Eelco van der Lingen

directeur-bestuurder

Eelco van der Lingen

directeur-bestuurder

Eelco van der Lingen is sinds 1 maart 2019 directeur-bestuurder van het Mondriaan Fonds. Hij is verantwoordelijk voor de algemene leiding, de strategische beleidsontwikkeling en externe contacten van het Mondriaan Fonds. Als adviseur en voorzitter van adviescommissies leerde hij het fonds eerder al kennen. Tot zijn aanstelling werkte hij als conservator moderne en hedendaagse kunst in het Fries Museum in Leeuwarden. Van 2007 tot 2017 was hij directeur en curator van presentatie-instelling Nest in Den Haag, dat hij ook oprichtte. Als gastcurator maakte hij tentoonstellingen bij het Centraal Museum in Utrecht, Museum Kranenburgh in Bergen en TENT in Rotterdam. Daarnaast was hij adviseur bij verschillende fondsen, schreef hij artikelen en was hij gastdocent en examinator op een aantal kunstacademies.

Talitha van Ooyen

projectmedewerker

Talitha van Ooyen

projectmedewerker

Talitha van Ooyen is als projectmedewerker betrokken bij de regelingen Erfgoed Innovatie, Kunst Erfgoed Presentatie, Aankopen, Kunst en Verbinding en Restauratie Mobiel Erfgoed. Ook is zij contactpersoon voor de Cariben. Talitha heeft een bachelor Cultureel Erfgoed van de Reinwardt Academie en werkte eerder als galeriemedewerker bij Billytown en als projectmedewerker bij CultuurSchakel in Den Haag.

Pien Schaap

medewerker receptie en secretariaat

Pien Schaap

medewerker receptie en secretariaat

Pien Schaap is medewerker receptie en secretariaat. Zij is het eerste aanspreekpunt en geeft algemene informatie over de bijdragemogelijkheden van het Mondriaan Fonds. Ze draagt zorg voor de ondersteuning en administratieve verwerking van aanvragen. Pien ondersteunt de directie en verzorgt de boekbestellingen. Eerder werkte zij bij het Van Gogh Museum. Ook was Pien lange tijd actief in de filmindustrie, als locatie-scout en als art department producer.

Veysel Yüce

senior projectmedewerker

Veysel Yüce

senior projectmedewerker

Veysel Yuce is als senior projectmedewerker betrokken bij de regelingen Kunst Presentatie Internationaal, Residencies en Art Fair Internationaal. Ook is hij contactpersoon bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij is 10 jaar werkzaam geweest bij DutchCulture waar hij zich o.a bezighield met cultureel uitwisseling met Turkije, India, Indonesië en het bevorderen van de culturele samenwerking rondom gedeeld erfgoed. Eerder werkte hij bij Kickstart Cultuurfonds en Provincie Noord-Holland als Beleidsadviseur Cultuur en Erfgoed.

Regiomakelaars

Er werken 4 regiomakelaars voor het Mondriaan Fonds. De regiomakelaars zetten zich in voor het bereik van nieuwe potentiële aanvragers, opdrachtgevers en adviseurs in de regio die zij goed kennen. Ook signaleren zij nieuwe initiatieven, doelgroepen en actuele ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed in hun regio.

Andrea Möller

regiomakelaar Noord

Andrea Möller

regiomakelaar Noord

Andrea Möller is regiomakelaar van Noord-Nederland en vertegenwoordigt de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Erna aan de Stegge

regiomakelaar Oost/Midden

Erna aan de Stegge

regiomakelaar Oost/Midden

Erna aan de Stegge is regiomakelaar van Oost- en Midden-Nederland en vertegenwoordigt de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Guus van Engelshoven

regiomakelaar Zuid

Guus van Engelshoven

regiomakelaar Zuid

Guus van Engelshoven is regiomakelaar van Zuid-Nederland en vertegenwoordigt de provincie Limburg.

Rebecca Nelemans

regiomakelaar Zuid

Rebecca Nelemans

regiomakelaar Zuid

Rebecca Nelemans is regiomakelaar van Zuid-Nederland en vertegenwoordigt de provincies Zeeland en Noord-Brabant.

Adviseurs

Een aanvraag beoordelen gebeurt zorgvuldig, deskundig en onpartijdig door onafhankelijke adviseurs. Dit zijn experts uit het veld zoals kunstenaars, tentoonstellingsmakers, critici, kunsthistorici en museummedewerkers. Er zijn 7 vaste voorzitters. Zij dragen zorg voor alle vergaderingen.

Dyoñna Benett

vaste voorzitter

Dyoñna Benett

vaste voorzitter

Dyoñna Benett is allround erfgoedprofessional, adviseur, curator, community coördinator en conservator. Momenteel is ze o.a. verbonden aan het KITLV, Nationaal Archief, Netwerk Digitaal Erfgoed, Museon en de Centrale bank van Curaçao en St. Maarten. In haar werk blijft inspiratie, erkenning en zichtbaarheid voor ons gedeeld verleden en toekomst, de kern.

Jorrit Kelder

vaste voorzitter

Jorrit Kelder

vaste voorzitter

Mediterraan-archeoloog en oud-historicus. Hij is betrokken geweest bij een groot aantal internationale onderzoeksprojecten en tentoonstellingen, zowel in Nederland als daarbuiten. Hij is als onderzoeker verbonden aan het Oriental Institute, Oxford en werkt voor de Universiteit Leiden.

Kees Zandvliet

vaste voorzitter

Kees Zandvliet

vaste voorzitter

Emeritus hoogleraar aan de UvA voor de vroegmoderne geschiedenis van Amsterdam. Voorheen stafmedewerker van het Amsterdam Museum en eerder hoofd van de afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum en hoofd van de afdeling Kaarten en Tekeningen van het Nationaal Archief.

Peter van der Es

vaste voorzitter

Peter van der Es

vaste voorzitter

Heeft een achtergrond als beeldend kunstenaar en is co-founder en directeur bij Unfair Amsterdam, een biënnale, kunstbeurs en curerend platform waarmee hij diverse projecten met beeldend kunstenaars en instellingen opzet. Hiernaast is hij secretaris in het bestuur van online kunstmagazine Mister Motley.

Raad van Toezicht

Onze RvT heeft 7 leden. De raad houdt toezicht op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken bij het fonds.

Fotocredits

De foto’s van onze medewerkers zijn gemaakt door
Annemieke van der Togt.

Partners

Het Mondriaan Fonds staat voor verbinding. We zijn een gesprekspartner voor velen en we vervullen een netwerkpositie. We brengen partijen bij elkaar, geven kennis door en worden gevoed door de ervaring en kunde van anderen.

Onze samenwerkingspartners

Vacatures

Beeldende kunst en erfgoed zijn er voor iedereen. Daarom vinden we het van groot belang om veel verschillende stemmen en ideeën binnen onze organisatie aan het woord te laten. Zo bouwen we - samen met de steeds veranderende sector - aan een duurzaam, actueel en relevant aanbod van beeldende kunst en erfgoed uit Nederland. Kom jij ons team versterken?

Bekijk hier onze vacatures
Organisatie

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie?

Contact