Over het fonds Archief

Twee nieuwe vaste voorzitters

Nieuwe voorzitters van het Mondriaan Fonds: Rita Quédraogo en Raul Balai

Door een toename van het aantal aanvragen is het team van vaste voorzitters voor de adviescommissies uitgebreid met Rita Ouédraogo en Raul Balai. Samen met Dyonna Benett, Femke Haijtema, Jorrit Kelder, Kees Zandvliet, Marisa Monsanto, Peter van der Es en Robert Jan Verhagen vormen zij het vaste voorzittersteam van het Mondriaan Fonds. De 9 leden zijn professionals uit het hele land en nemen een grote hoeveelheid kennis en expertise mee naar de vergadertafel.

De voorzitters zitten jaarlijks elk vergaderingen voor op het gebied van beeldende kunst en erfgoed en zien toe op een uniforme werkwijze binnen alle commissies.

Lees hieronder meer over de nieuwe voorzitters.

Rita Ouédraogo

Rita Ouédraogo is curator, onderzoeker, moderator en schrijver en heeft een achtergrond in culturele antropologie. Momenteel is Rita werkzaam als curator en onderzoeker bij Framer Framed, schrijft voor onder andere Mister Motley en is als onafhankelijk programmamaker en curator betrokken bij verschillende projecten, waaronder het toegankelijk maken van museumcollecties. Rita’s werkzaamheden worden gevoed door de interesse in de Afrikaanse diaspora, het dekoloniseren van organisaties, institutioneel racisme, popcultuur en maatschappelijke onderwerpen.

Raul Balai

Raul Balai is beeldend kunstenaar- curator. Raul werkte onder ander voor The Black Archives, het Rembrandt Huis, het Rijksmuseum Amsterdam en CBK Amsterdam Zuidoost. Op dit moment is werk van de kunstenaar te zien op Documenta fifteen in Kassel (Duitsland) en Façade 2022 in Middelburg. Tevens is Raul lid van de Raad van Toezicht van danstheatergezelschap Don’t Hit Mama.