Dinsdag 28 november: Caribisch deel van het Koninkrijk

Het aanmeldformulier is gesloten. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar pbzzhavpngvr@zbaqevnnasbaqf.ay

In 2023 is het Mondriaan Fonds on tour in het Koninkrijk der Nederlanden. We brengen tijdens onze tour informatie over het fonds en halen informatie over de lokale ontwikkelingen.

2 en 7 november live inloopspreekuur Curaçao en Aruba

Op 2 november is er een live inloopspreekuur bij Fundashon NAAM (17:30-19:30) op Curaçao en op 7 november is er een live inloopspreekuur bij Fort Zoutman (15:00 – 17:00) op Aruba. Collega’s Tibisay Sankatsing Nava en Talitha van Ooyen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Tijdens het inloopspreekuur kun je binnenlopen zonder afspraak om kennis te maken, je vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

28 november online bijeenkomst

Op dinsdag 28 november 2023 is er een online bijeenkomst via Zoom voor mensen die professioneel werkzaam zijn in de beeldende kunst- en/of erfgoedsector in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Werk je bijvoorbeeld als beleidsmaker cultuur, als zelfstandig kunstenaar of als medewerker bij een (erfgoed)instelling of een kunstpodium, dan ben je van harte welkom. Er is een online inloopspreekuur, gevolgd door een plenaire informatiebijeenkomst. Daarna zijn er 5 verschillende themasessies in online breakout rooms. Je kunt je van tevoren aanmelden voor één van deze sessies via het onderstaande formulier.

Online inloopspreekuur

Aanvang: 09.30u AST /14.30u CEST
Einde: 10:30u AST / 15:30u CEST
Aanmelden: Via het formulier onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvang je de juiste link via e-mail.

Een online inloopspreekuur waar medewerkers van het Mondriaan Fonds aanwezig zijn. Je kunt inbellen zonder afspraak om 1 op 1 kennis te maken, je vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Ook horen we graag wat er in jouw omgeving speelt of ontbreekt op het gebied van beeldende kunst en erfgoed. Heeft jouw lokale context invloed op je subsidieaanvraag? Wat moet het Mondriaan Fonds weten over de plek waar jij gevestigd bent? Die kennis verbetert onze diensten.

Plenair programma online bijeenkomst dinsdag 28 november

Aanvang: 11.00u AST /16.00u CEST
Voertaal: Engels
Aanmelden: Via het formulier onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvang je de juiste link via e-mail.

In het plenaire programma leggen we uit wat het Mondriaan Fonds doet voor het beeldende kunst- en erfgoedveld, hoe ons beleid tot stand komt en wat er gebeurd nadat je je aanvraag hebt ingediend. Ook besteden we aandacht aan de adviescommissie en haar werkzaamheden. Daarnaast gaan we met een bekende uit de regio in gesprek over wat er kenmerkend is voor de regio en hoe dit invloed heeft op het beeldende kunst- en erfgoedveld.

  1. Inleiding Mondriaan Fonds

  • Eelco van der Lingen (directeur Mondriaan Fonds) vertelt o.a. over het beleid van het Mondriaan Fonds en werpt een blik op de toekomst.
  • Rapti Miedema (hoofd erfgoed en pilots bij het Mondriaan Fonds) en Wouter Koelman (hoofd Beeldende kunst en internationaal) vertellen hoe het fonds te werk gaat en wat er gebeurt met je aanvraag zodra je deze hebt ingediend.
  • Lokale spreker over wat er speelt in het beeldende kunst- en erfgoedveld van het Caribisch deel van het Koninkrijk. Een gesprek over de noden en mogelijkheden op de eilanden, met een brede blik op de ontwikkelingen in het Caribisch deel van het Koninkrijk.
  1. Thema-sessies

    Aanvang: 12.00u AST /17.00u CEST