Biënnale Gelderland 2016 – Living, Giving

Simon van Til, Human Figure, chromogene kleurdruk. Locatie: Arnhemse Kledingherstel, Rijnstraat 18, Arnhem Simon van Til, Human Figure, chromogene kleurdruk. Locatie: Arnhemse Kledingherstel, Rijnstraat 18, Arnhem

Vanaf 14 oktober is de jubileumeditie van de Biënnale Gelderland te zien op maar liefst 20 locaties in Arnhem. Curator Hanne Hagenaars kwam met het concept Living, Giving. Zij stelt dat kunst iets kan zijn wat de wereld beter maakt. Kunst kan troosten, verleiden, verbinden. Zestien kunstenaars zijn op basis van het concept in dialoog gegaan met een Arnhemmer. Dat ging op verschillende manieren. Sommige kunstenaars zijn door het team gekoppeld, anderen gingen zelf op pad, en weer anderen kwamen zomaar op straat iemand tegen met wie het klikte. De kunstwerken die dit heeft opgeleverd zijn ter plekke te zien; bij mensen thuis, in winkels, in Rozet, en in het museum.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe aan Museum Arnhem voor de opdrachten voor nieuw werk van kunstenaars: Aline Eras, Danielle Lemaire, Elejan van der Velde, Fiona Lutjenhuis, Hanne van der Woude, Heidi Linck, Heidi Sincuba, Hendrickje Schimmel, Kinke Kooi, Ide André, Mounira Al Solh, Rinke Nijburg, Rudolf Romero en Simon van Til.

De Biënnale Gelderland wordt afwisselend georganiseerd door Museum Het Valkhof Nijmegen en Museum Arnhem.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd