Kunsthal Light #18

Nazif Lopulissa's onderzoek naar de speeltuin. © Kunsthal Rotterdam Nazif Lopulissa's onderzoek naar de speeltuin. © Kunsthal Rotterdam

‘Kunsthal Light’ is het talentontwikkelingsprogramma van Kunsthal Rotterdam voor beginnende kunstenaars. Dit tentoonstellingsprogramma richt zich in het bijzonder op ‘modern muralists’, urban- en striptekenaars, conceptuele kunst en installaties. Hiervoor stelt de Kunsthal drie tot vier keer per jaar Hal 6 (de etalage langs de hellingbaan) beschikbaar aan een kunstenaar die de vrije hand krijgt om een ‘site-specific work’ te maken. Het is een bijzondere kunstopdracht in vele opzichten: het incidentele karakter van het werk, het direct mogen aanbrengen op het iconische gebouw en het feit dat de ontwikkeling van het werk voor het publiek van buitenaf te volgen is. De kunstenaars maken hun werk veelal ter plekke, waardoor er interactie met het publiek ontstaat. Onderdeel van de presentatie zijn een publicatie en een artist talk met de kunstenaar, in samenwerking met de Willem de Kooning Academie.

Deelnemende kunstenaars: Gijs van Lith, Willem Besselink, Joris Strijbos, Nazif Lopulissa

Tot en met 28 oktober 2018 is het werk van Nazif Lopulissa te zien in de Kunsthal. Lopulissa onderzoekt in zijn werk de vormentaal van objecten, plaatsen en situaties uit zijn dagelijks leven. Playgrounds is een persoonlijke zoektocht naar een belangrijk fenomeen uit zijn jeugd: de speeltuin. Voor Lopulissa is de speeltuin een ruimte van tegenstrijdigheden waarin vorm, uitstraling, functie en gebruik elkaar continu lijken tegen te spreken. In Kunsthal Light #18 presenteert Lopulissa een serie werken waarin hij met een frisse beeldtaal elementen van de speeltuin transformeert.

Kunsthal Rotterdam ontving een Bijdrage Opdrachtgeverschap voor het maken van ‘site-specific work’ door Gijs van Lith, Willem Besselink, Joris Strijbos en Nazif Lopulissa.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd