Mogelijk gemaakt

8 Nederlandse kunstpresentaties op Art Antwerp

Dürst Britt & Mayhew, solotentoonstelling Puck Verkade op Art Antwerp 2022.

8 Nederlandse kunstpresentaties op Art Antwerp

Regeling: Art Fair Internationaal Jaar van toekenning: 2022

Acht galeries ontvingen een bijdrage voor deelname aan Art Antwerp 2022. Er nemen dit jaar ruim 65 (inter)nationale galeries deel aan de hedendaagse kunstbeurs.

De bijdrage Art Fair Internationaal kan aangevraagd worden door Nederlandse en buitenlandse galeries, buitenlandse kunstbeurzen van internationaal belang en Nederlandse uitgevers van publicaties.

De 8 galeries die een bijdrage ontvingen zijn: Copperfield Gallery, Dürst Britt & Mayhew, Galerie Burster Berlin I Karlsruhe, Galerie Martin van Zomeren, Galerie Ron Mandos, Mieke van Schaijk, Stigter Van Doesburg en tegenboschvanvreden.

Zo presenteert Dürst Britt & Mayhew een solotentoonstelling van videokunstenaar Puck Verkade. Naast haar nieuwe video-installatie ‘Unborn’ toont ze verschillende collages. De Londense Copperfield Gallery heeft een groepspresentatie over oceanen en rivieren als historische verbindingen tussen plaatsen, mensen en identiteiten. Onder andere kunstenaars Oscar Santillán en Ada M. Patterson, die woonachtig zijn in Nederland, nemen deel aan de tentoonstelling. Galerie Martin van Zomeren toont schilderijen, sculpturen en installaties van de in Nederland gevestigde Navid Nuur en de Belgische kunstenaar Michiel Ceulers. De werken van Paul Kooiker die hij gemaakt heeft in opdracht van modemerken en -tijdschriften worden getoond bij tegenboschvanvreden. Daarnaast is er een sculptuur van Sander Breure & Witte van Hulzen te zien.

Art Antwerp vindt plaats in de Antwerpen Expo van 15-18 december 2022.