We zijn onze website aan het vernieuwen. Het kan zijn dat sommige functies nog niet optimaal werken of dat je informatie mist. We zijn er mee bezig. Als je iets niet kunt vinden laat het ons weten via ln.sdnofnaairdnom@eitacinummoc.

Mogelijk gemaakt

Bekijk het van dichtbij: nieuwe werkplaatsen Maritiem Museum Rotterdam

Smederij Maritiem Museum. Foto: Marco de Swart.

Bekijk het van dichtbij: nieuwe werkplaatsen Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam Bekijk de website
Regeling: Erfgoed Innovatie Jaar: 2021

Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen aan de nieuwe werkplaatsen in het Leuvepaviljoen van het Maritiem Museum Rotterdam. In de werkplaatsen zijn lassers en timmerlui aan het werk. Vonken spatten in het rond bij de demonstraties van de smid en bezoekers zien van dichtbij hoe het museum haar museale vloot in conditie houdt. Van havenliefhebbers tot schoolklassen, van dagjesmensen tot toeristen: iedereen is welkom in de werkplaatsen, waar de oude en de nieuwe haven samenkomen. Hier voelt, ziet en ruikt iedereen de maritieme wereld van dichtbij.

Het museum ontving een bijdrage Erfgoed Innovatie, een regeling die bijdraagt aan nieuwe visies en verhalen over erfgoed. Hiermee worden bijzondere presentaties, herinrichtingen of thematische samenwerkingen mogelijk gemaakt, die maatschappelijk relevant zijn én een divers publiek bereiken.