Mogelijk gemaakt

Haalbaarheidsonderzoek ‘Zie mij: de Bijbel in 609 foto’s’

Caroline Waltman, 2016, Bijbels Museum, Amsterdam.

Haalbaarheidsonderzoek ‘Zie mij: de Bijbel in 609 foto’s’

Bijbels Museum, Amsterdam
Regeling: Erfgoed Innovatie Deelnemende partijen: Boekhandel Waanders en Hogeschool Windesheim (Zwolle), Walburgiskerk (Zutphen), Rechtbank Amsterdam, Kloosterkerk (Den Haag) Jaar: 2018 Bedrag: € 15.000

Het Bijbels Museum ontving een bijdrage voor een haalbaarheidsonderzoek rond het verder uitbouwen van een partnernetwerk met locatiepartners in het land. Ze doen dit aan de hand van een casestudy rond de tentoonstelling ‘Zie mij: de Bijbel in 609 foto’s’, die in 2017-18 in het Bijbels Museum te zien was. Beeldend kunstenaar Caroline Waltman brengt hierin het oeroude verhaal van de Bijbel tot leven aan de hand van haar fotoseries die ze maakte in zestien verschillende landen.

Het museum wil samenwerkingen uitbouwen om de eigen tentoonstellingen op verschillende locaties in het land te exposeren: in partner-musea, in grote monumentale kerken met culturele programmering en in publieke gebouwen zoals een hogeschool, rechtbank, bibliotheek of academisch ziekenhuis. De tentoonstelling ‘Zie mij: de Bijbel in 609 foto’s’ was van 2 februari t/m 8 april 2018 te zien in Boekhandel Waanders en Hogeschool Windesheim in Zwolle, van 12 mei t/m 30 juni 2018 in de Walburgiskerk in Zutphen en van 28 september 2018 t/m 2 januari 2019 in de Rechtbank Amsterdam. De volgende bestemming is de Kloosterkerk in Den Haag.