Mogelijk gemaakt

Kunstenaar Basis: 31 toekenningen

Müge Yilmaz, Other Futures Festival expo, Foto: Pieter Kers.

Kunstenaar Basis: 31 toekenningen

Regeling: Kunstenaar Basis Jaar van toekenning: 2022

31 kunstenaars hebben in het tweede kwartaal van 2022 een Kunstenaar Basis toegekend gekregen. Deze bijdrage is bedoeld voor beeldend kunstenaars die 4 jaar of langer als professioneel beeldend kunstenaar werken. De bijdrage kan worden gebruikt voor het maken van nieuw werk en het verder ontwikkelen van de beroepspraktijk. Zo breiden de kunstenaars hun oeuvre uit en kunnen zij een betekenisvolle bijdrage leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland.

De 31 kunstenaars zijn: Anders Dickson, Arash Fakhim Esmaeilian, Arno Coenen, Basir Mahmood, Bonno van Doorn, Carlos Irijalba Asurmendi, Edwin Zwakman, Elisa Caldana, Erik Odijk, Falke Pisano, Florette Dijkstra, Heidi Linck, Inas Halabi, Jasper van Aarle, Juul Hondius, Lenneke van der Goot, Leonardiansyah Allenda, Machteld Rullens, Marc Bijl, Marieke van Diemen, Marien Schouten, Michael Tedja, Misha de Ridder, Müge Yilmaz, Omar Imam, Peter Zegveld, Pieter Paul Pothoven, R.G.A. Gerlach, R.V.J. Koop, Remco Torenbosch en Wouter Paijmans.

Toekomstplannen

Met de bijdrage krijgt Marieke van Diemen de ruimte om meer te focussen op haar autonome werk, zal Juul Hondius werken aan een nieuw beeldend verhaal dat de geschiedenis en natuur met elkaar verbindt en geeft het Wouter Paijmans de mogelijkheid tot praktijkverdieping en het onderzoeken van een nieuw materiaal.