Mogelijk gemaakt

Walvisweken

Walvisweken

Het Scheepvaartmuseum
Regeling: Erfgoed Innovatie Deelnemende partijen: Museum in ’t Houten Huis, het Zaans Museum, Ecomare, Scheepvaartmuseum Jaar: 2017 Bedrag: € 35.000

Het Scheepvaartmuseum presenteert van 8 juli tot en met 3 september 2017 opnieuw de Walvisweken, in samenwerking met Museum in ’t Houten Huis, het Zaans Museum en Ecomare. Op alle locaties wordt een activiteitenprogramma georganiseerd gericht op bewustmaking van de gevolgen van de (historische) jacht op walvissen en vervuiling van de oceanen. In Het Scheepvaartmuseum draait het programma rond de tentoonstelling Het verhaal van de walvis. In deze tentoonstelling is te zien hoe door de eeuwen heen naar de walvis is gekeken, met verhalen over de walvisjacht en de walvis tot als bedreigde diersoort.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Samenwerking Musea toe. De partners werken samen binnen het programma om vanuit eigen expertise of collectie. Met de bijdrage wil men het inhoudelijk programma versterken, uitbreiden en verder bestendigen. Aan de Walvisweken werd eerder door het Mondriaan Fonds bijgedragen met een pilot in 2014, en in 2015 en 2016 met een Bijdrage Samenwerking Musea.