Programma Power up

Werk aan de professionalisering van je praktijk

Ben je in de coronaperiode afgestudeerd als beeldend kunstenaar en wil je jouw kunstpraktijk een extra impuls geven? Meld je dan aan voor Power up, een speciaal door het Mondriaan Fonds ontwikkeld programma waarin je jouw artistieke praktijk en positionering nog verder kunt ontwikkelen.

Dit programma is ontwikkeld voor kunstenaars die in de periode 2020, 2021 en 2022 zijn afgestudeerd en zowel tijdens als na de bacheloropleiding beeldende kunst nadelige gevolgen hebben ervaren van de coronamaatregelen. Het vinden van een podium om je werk te presenteren was lastig en netwerkmogelijkheden waren minimaal. Daarom biedt het Mondriaan Fonds vanuit onze kennis, ervaring en expertise een bijzonder programma aan om je praktijk een extra boost te geven. Wat zou je op dit moment verder willen ontwikkelen? Denk aan het scherper formuleren van de artistieke visie en uitgangspunten van je werk, de professionalisering van jouw ondernemerschap, wat zijn de subsidiemogelijkheden en waar moet je op letten, hoe presenteer je je werk en leg je contacten.

Hoe werkt het?

Succesvolle en ervaren kunstenaars, curatoren en museumprofessionals delen hun ervaringen en expertise met de deelnemers aan het programma. Er vinden gesprekken plaats over uiteenlopende kunstpraktijken en wat voor jouw werkpraktijk belangrijk is om verder te ontwikkelen. Curatoren en museumprofessionals geven inzicht in het presenteren van beeldende kunst. Het programma wordt afgesloten met een plenaire bijeenkomst waarin zowel de deelnemers als de begeleidende professionals hun kunstenaarspraktijk presenteren. Er is volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en jouw netwerk te versterken.

Het programma vindt plaats in de periode van december 2023 tot en met februari 2024.

Eigen investering: 7 werkdagen (op maandag of dinsdag, verspreid over 4 maanden) en reiskosten

Het Mondriaan Fonds organiseert en financiert dit programma. Hiervoor hebben we budget ontvangen van het ministerie van OCW.

Projectleider van het programma namens het Mondriaan Fonds is Huib Haye van der Werf, curator, schrijver, podcaster en adviseur. Meer informatie: uhvounlr.inaqrejres@zbaqevnnasbaqf.ay

Aanmelden?

Als je meedoet dan kies je voor één van de steden waar het programma gaat plaatsvinden, te weten Groningen, Tilburg, Arnhem, Enschede, Utrecht, Den Haag, Amsterdam of Maastricht. Zodra we weten hoeveel aanmeldingen er per stad zijn, kunnen we de locaties nader bepalen.

Helaas is het maximaal aantal aanmeldingen bereikt en is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor het programma Power up.

Over het Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds stimuleert de beeldende kunst- en erfgoedsector met subsidies namens het ministerie van OCW. We dragen bij aan de realisatie van projecten en activiteiten van kunstenaars, curatoren en critici, musea en andere erfgoedinstellingen, kunstpodia, archieven, galeries en opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Daarnaast is het fonds organisator van verschillende activiteiten zoals de Nederlandse inzending voor de biënnale van Venetië en de Prix de Rome.

Vragen & contact

Vragen over dit programma? Neem direct contact op met Huib Haye van der Werf via uhvounlr.inaqrejres@zbaqevnnasbaqf.ay

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Huib Haye van der Werf

Projectleider Power up your art practice Stuur een mailtje