Incidentele aankopen

©Helen Verhoeven, Church I, foto galerie Stigter van Doesburg ©Helen Verhoeven, Church I, foto galerie Stigter van Doesburg
2018
Church I
Bonnefantenmuseum
Helen Verhoeven

Dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds heeft het Bonnefantenmuseum de unieke monumentale installatie Church I van Helen Verhoeven aangekocht. Church I is geïnspireerd op middeleeuwse kunst uit de collectie van het Bonnefanten waardoor er een uniek ensemble tot stand komt dat volgens in museaal Nederland nergens geëvenaard kan worden.

Stijn Huijts, artistiek directeur van het Bonnefanten, zag de overweldigende installatie voor het eerst op Art Basel dit jaar. ‘Het kapel-achtige Gesamtkunstwerk waarin technieken als glas-in-lood, mozaïek, schilder- en beeldhouwkunst samenvloeien met humanistische ideeën in een grensoverschrijdend totaalbeeld, intrigeerde mij meteen. En ik zag de verstopte verwijzingen naar onze collectie oude kunst. De reacties tijdens Art Basel op Church I waren zo enthousiast, dat ik besloot om het werk ‘op zicht’ naar het Bonnefanten te halen. Ik ben verheugd dat het Mondriaan Fonds het belang van dit unieke kunstwerk onderstreept, waardoor wij nu in staat zijn om het werk te verwerven voor onze collectie’.

Bijdrage Mondriaan Fonds: €57.600

website

meer Incidentele aankopen