Activiteit

Mondriaan Fonds on tour

De komende maanden gaat het Mondriaan Fonds ‘on tour’. We bezoeken in 2023 en 2024 alle provincies en organiseren een online programma voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. Lokale beleidsmakers cultuur en professionals uit de beeldende kunst- en erfgoedsector zijn van harte uitgenodigd. De eerste 4 bestemmingen van de tour zijn bekend.

Tijdens onze bezoeken verzorgen we een inloopspreekuur en een plenair programma voor beeldende kunst- en erfgoedprofessionals. 

Inloopspreekuur

In de ochtend is er een inloopspreekuur. Collega’s van het Mondriaan Fonds zijn van 11.00 – 12:30 uur aanwezig. Je kunt binnenlopen zonder afspraak om kennis te maken, je vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. We willen graag weten wat er in jouw omgeving speelt of ontbreekt op het gebied van beeldende kunst en erfgoed. Heeft jouw lokale context invloed op je subsidieaanvraag? Wat moet het Mondriaan Fonds weten over de plek waar jij gevestigd bent? Die kennis verbetert onze diensten.

Plenair programma

In de middag, van 14.00 – 16:30 uur, is er een plenaire bijeenkomst waarbij we in gesprek gaan met lokale spelers uit het beeldende kunst- en erfgoedveld en we uitleggen wat het Mondriaan Fonds doet voor deze sector. We vertellen je over ons aanvraagproces en onze toekomstplannen en delen tips & tricks voor het toepassen van de Code Diversiteit & Inclusie. We sluiten de dag gezamenlijk af met een borrel.

Locaties & aanmelden

De tour begint in Apeldoorn, Den Bosch, Groningen en Venlo. Later zullen we de andere provincies bezoeken en een online sessie organiseren voor het Caribisch deel van het Koninkrijk.

De line-up volgt, maar je kan je nu al aanmelden voor de eerste 4 bijeenkomsten, zie hieronder.

Voor de volgende bestemmingen volgt nadere informatie:

  • Provincie Drenthe
  • Provincie Flevoland
  • Provincie Friesland
  • Provincie Noord-Holland
  • Provincie Overijssel
  • Provincie Utrecht
  • Provincie Zeeland
  • Provincie Zuid-Holland
  • Caribisch deel van het Koninkrijk (online)

Werk je in één van bovenstaande provincies en/of het Caribisch deel van het koninkrijk? Houd dan de website en onze sociale kanalen in de gaten voor het programma bij jou in de buurt! Je kunt ook abonneren op onze nieuwsbrief zo ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.