Activiteit

Mondriaan Fonds on tour

De komende maanden gaat het Mondriaan Fonds ‘on tour’. We bezoeken in 2023 en 2024 alle provincies en organiseren een online programma voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. Tijdens onze bezoeken verzorgen we een inloopspreekuur en een plenair programma. Lokale professionals uit de beeldende kunst- en erfgoedsector zijn van harte uitgenodigd.

Tijdens onze bezoeken verzorgen we een inloopspreekuur en een plenair programma voor beeldende kunst- en erfgoedprofessionals. 

Inloopspreekuur

Van 13:00 – 14:30 uur is er een inloopspreekuur en zijn collega’s van het Mondriaan Fonds aanwezig. Je kunt binnenlopen zonder afspraak om kennis te maken, je vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Ook horen we graag wat er in jouw omgeving speelt of ontbreekt op het gebied van beeldende kunst en erfgoed. Heeft jouw lokale context invloed op je subsidieaanvraag? Wat moet het Mondriaan Fonds weten over de plek waar jij gevestigd bent? Die kennis verbetert onze diensten.

Plenair programma

Van 15.00 – 17:00 uur, is er een plenaire bijeenkomst. We leggen uit wat het Mondriaan Fonds doet voor het beeldende kunst- en erfgoedveld, hoe ons beleid tot stand komt en hoe het indienen van een aanvraag in zijn werking gaat. Daarnaast gaan we graag het gesprek met je aan over wat er kenmerkend is voor jouw regio en hoe dit invloed heeft op jouw subsidieaanvraag. Tot slot, delen we tijdens beknopte thema-sessies een aantal tips & tricks voor jouw aanvraag. Met een borrel sluiten we de dag gezamenlijk af.

Mondriaan Fonds on tour in Den Bosch. Foto door Ben Nienhuis.

Locaties & aanmelden

Mondriaan Fonds on tour is in volle gang. In het najaar van 2023 bezoeken we Drenthe, Flevoland, Friesland, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland. In 2024 organiseren we een (online) bijeenkomst voor het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Momenteel kun je je aanmelden voor onderstaande bijeenkomsten:

Voor de overige bestemmingen volgt zsm informatie en een aanmeldformulier:

  • 16 oktober: Overijssel
  • 6 november: Noord-Holland
  • 13 november: Flevoland
  • 20 november: Drenthe
  • 27 november: Utrecht
  • Datum nader te bepalen: Caribisch deel van het Koninkrijk (online)

Werk je in één van bovenstaande provincies en/of het Caribisch deel van het koninkrijk? Houd dan de website en onze sociale kanalen in de gaten voor het programma bij jou in de buurt! Je kunt ook abonneren op onze nieuwsbrief zo ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.