Activiteit

Mondriaan Fonds on tour

Het Mondriaan Fonds was in 2023 ‘on tour’. We bezochten alle provincies en organiseerden een online programma voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. Tijdens onze bezoeken verzorgden we een inloopspreekuur en een plenair programma voor lokale professionals uit de beeldende kunst- en erfgoedsector.

Mondriaan Fonds on tour: Den Bosch. Foto: Ben Nienhuis.

Tijdens onze bezoeken verzorgden we een inloopspreekuur en een plenair programma voor beeldende kunst- en erfgoedprofessionals. 

Inloopspreekuur

Tijdens het inloopspreekuur waren er collega’s van het Mondriaan Fonds aanwezig. Deelnemers konden binnenlopen zonder afspraak om kennis te maken, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Ook voerden we gesprekken over wat er in de provincie speelt of ontbreekt op het gebied van beeldende kunst en erfgoed. Die kennis verbetert onze diensten.

Plenair programma

Tijdens het plenaire programma legden we uit wat het Mondriaan Fonds doet voor het beeldende kunst- en erfgoedveld, hoe ons beleid tot stand komt en hoe het indienen van een aanvraag in zijn werking gaat. Daarnaast gingen we het gesprek aan met het publiek over wat er kenmerkend is voor de provincie en hoe dit invloed heeft op een subsidieaanvraag. Tot slot, deelden we tijdens beknopte thema-sessies een aantal tips & tricks voor een aanvraag. Met een borrel sloten we de dag gezamenlijk af.

Heb je de tour gemist? Abonneer je op onze nieuwsbrief, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.