Activiteit Activity

Prix de Rome tentoonstelling in Stedelijk Museum Amsterdam

Datum

13.11.2021 - 24.04.2022

Vanaf 13 november is de tentoonstelling Prix de Rome Beeldende Kunst 2021 in het Stedelijk Museum Amsterdam te zien. De genomineerde kunstenaars Mercedes Azpilicueta, Alexis Blake, Silvia Martes en Coralie Vogelaar hebben speciaal voor de Prix de Rome nieuw werk gemaakt. Twee weken later, op dinsdag 30 november, zal de prijswinnaar bekend gemaakt worden.

Sinds april werken de kunstenaars aan de ontwikkeling van nieuw werk dat de internationale jury zal beoordelen. De winnende kunstenaar ontvangt een geldbedrag van € 40.000 en de mogelijkheid deel te nemen aan een residency programma. De Prix de Rome is in samenwerking met het Stedelijk ontwikkeld en tot en met 24 april 2022 in het museum te zien. Vanuit het Stedelijk Museum is Britte Sloothaak (curator) verantwoordelijk voor de inrichting van de tentoonstelling.

Tijdens de prijsuitreiking verschijnt de door Jap Sam Books uitgegeven publicatie Prix de Rome 2021.

De jury bestaat uit: Ann Demeester (directeur Frans Hals Museum, Haarlem, Bijzonder hoogleraar Kunst en Cultuur, Radboud Universiteit Nijmegen), Amira Gad (hoofd programma’s, LAS Light Art Space, Berlijn), Antonio Jose Guzman (beeldend kunstenaar, onderzoeker, docent), Samuel Leuenberger (directeur SALTS, Basel) en Viviane Sassen (fotograaf, winnaar Prix de Rome Beeldende Kunst 2007). Voorzitter is Eelco van der Lingen (directeur Mondriaan Fonds).

De Prix de Rome is de oudste prijs in Nederland voor beeldend kunstenaars onder de 40 jaar. De prijs wordt georganiseerd en gefinancierd door het Mondriaan Fonds.

Prix de Rome Beeldende Kunst 2021
13 november 2021 t/m 24 april 2022
Stedelijk Museum Amsterdam, dagelijks geopend van 10 tot 18 uur en vrijdag van 10 tot 22 uur
Museumplein 10 in Amsterdam