Activiteit

Prospects

Datum

19.05.2022 - 22.05.2022

Taal

Nederlands

Voor de 10e keer op rij lanceert het Mondriaan Fonds tijdens Art Rotterdam de tentoonstelling Prospects op het terrein van de Van Nelle Fabriek. De tentoonstelling laat van 19 t/m 22 mei 2022 het werk zien van 88 startende kunstenaars. Alle kunstenaars ontvingen in 2020 een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière.

Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects jaarlijks om de zichtbaarheid van startende kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam kunnen kunstprofessionals en verzamelaars, maar ook een brede groep geïnteresseerden kennismaken met het werk van deze veelbelovende kunstenaars.

De tentoonstelling laat zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen. Een bijdrage Kunstenaar Start is bedoeld voor kunstenaars die minimaal 1 tot maximaal 4 jaar professioneel werkzaam zijn. De bijdrage kan worden gebruikt voor alles dat verband houdt met de ontwikkeling van werk en kunstpraktijk. Denk aan onderzoek, materiaal, apparatuur en projecten in binnen- of buitenland.