Prospects

Prospects

Van 9 t/m 12 februari 2023 organiseert het Mondriaan Fonds een nieuwe editie Prospects tijdens Art Rotterdam op het terrein van de Van Nelle Fabriek. De tentoonstelling laat het werk zien van 73 startende kunstenaars. Alle kunstenaars ontvingen in 2021 een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière.

Bob Demper, Black Rock, Soft Storm (video still), 2023. Multi-kanaal video installatie 10 min.

Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects jaarlijks om de zichtbaarheid van startende kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam kunnen kunstprofessionals en verzamelaars, maar ook een brede groep geïnteresseerden kennismaken met het werk van deze veelbelovende kunstenaars.

De tentoonstelling laat zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen. Een bijdrage Kunstenaar Start is bedoeld voor kunstenaars die minimaal 1 tot maximaal 4 jaar professioneel werkzaam zijn. De bijdrage kan worden gebruikt voor alles dat verband houdt met de ontwikkeling van werk en kunstpraktijk. Denk aan onderzoek, materiaal, apparatuur en projecten in binnen- of buitenland.

11e editie

In het Distributiecentrum van de Van Nelle terrein is het werk te zien zijn van startende en opkomende kunstenaars. Het aanbod varieert van fotografie tot wandtapijten, van video tot schilderijen, en van performances tot sculpturen. Tijdens Prospects gaan de kunstenaars graag in gesprek over hun werk.

Let op! In verband met stakingen in het streekvervoer zet Art Rotterdam extra bussen in die van Rotterdam Centraal naar de Van Nellefabriek rijden. Ga voor meer informatie naar artrotterdam.nl.

De tentoonstelling wordt samengesteld door curator Johan Gustavsson in samenwerking met junior curator Louise Bjeldbak Henriksen. Gustavsson is mededirecteur bij 1646, Den Haag; bestuurslid van Page Not Found en docent aan de KABK. Bjeldbak Henriksen is freelance curator en zelfstandig onderzoeker. Zij werkt aan verschillende projecten met o.a. Kunstmuseum Den Haag en KABK.

Vragen & contact

Vragen over Prospects? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Anniek Vrij

projectleider activiteiten Stuur een mailtje Of bel +31 (0)20 5231533

Esther Schussler