Activiteiten Archief

Beeldbepalers in De Balie: Raquel van Haver

Kunstenaar Raquel van Haver

In de serie Beeldbepalers krijgen toonaangevende Nederlandse beeldend kunstenaars de gelegenheid om De Balie als podium te gebruiken. De eerstvolgende editie is met Raquel van Haver en vindt plaats op zondag 30 april 2023 om 14.00 uur.

Raquel van Haver, een van de meest gevierde jonge Nederlandse kunstenaars van dit moment, reist voor haar werk de wereld rond. Vanuit Amsterdam Zuid-Oost waar ze werkt en woont, gaat ze naar gebieden in West-Afrika en Zuid-Amerika. Door middel van onderzoek naar verhalen, beelden en geschiedenis probeert ze een concreet beeld te schetsen van de onderwerpen die ze in haar eigen artistieke praktijk aansnijdt zoals identiteit, spiritualiteit, migratie en transnationaliteit.

Voor een nieuwe aflevering van Beeldbepalers nodigt Raquel van Haver bijzondere gasten uit in De Balie die ze ontmoet heeft in de afgelopen jaren: Samaita, een sjamaan uit Zimbabwe en een van de oprichters van het Dzimbanhete Arts en Culture Centre in een buitenwijk van Harare. En Sindra Tatiana Gonzalez, een beroemde weefster uit de Wayuu community in La Guajira, Colombia. Samen met hen en curatoren Shaheen Merali en Stefannia Doria onderzoeken we de noodzaak van verhalen voor het bewaren en doorgeven van culturele tradities en de relatie tussen kunst, ambacht en spiritualiteit.

Klik hier voor het volledige programma.

Werk Raquel van Haver. Door Peter Tijhuis.

Over Beeldbepalers

De Balie Amsterdam presenteert in samenwerking met het Mondriaan Fonds de serie Beeldbepalers. In samenwerking met anderen presenteren kunstenaars nieuw werk of zetten hun bestaande werk in een ander daglicht. Eerdere gasten waren: Charl Landvreugd, Hans van Houwelingen, Joep van Lieshout, Ronald Ophuis, Barbara Visser, Renzo Martens, Berend Strik, Erik van Lieshout, Marc Mulders, Iris Kensmil en Tjebbe Beekman.

Bekijk voor meer informatie en kaartverkoop de website van De Balie.