Regelingen Archief

Restauratie Mobiel Erfgoed: budget 2022 besteed

Koninklijke DC-3 Dakota 'Prinses Amalia'

Het budget voor de regeling Restauratie Mobiel Erfgoed bestemd voor kalenderjaar 2022 is onlangs besteed. Hierdoor is het op het moment niet mogelijk een aanvraag in te dienen. Afgelopen jaar heeft het Mondriaan Fonds bijgedragen aan 6 bijzondere mobiel erfgoed projecten op het gebied van verduurzaming en kwaliteitsversterking, voor een totaal bedrag van € 476.260.

De regeling is bestemd voor organisaties die mobiel erfgoed willen herstellen of restaureren met aandacht voor milieu-, energie- en klimaataspecten. Het gaat om de sectoren rail, weg, water en lucht van mobiel erfgoed.

Rondvaartboot de Grobol
Rondvaartboot de Grobol

In 2022 heeft Museum BroekerVeiling een bijdrage toegekend gekregen voor het verduurzamen en restaureren van de rondvaartboot de Grobol. Het museum laat de boot ombouwen tot een dichte en elektrisch aangedreven boot zodat museumbezoekers door het bijzondere gebied van het Rijk der Duizend Eilanden kunnen varen. Verwacht wordt dat er vanaf 1 april 2023 gevaren kan worden met de stille en schone rondvaartboot door het Duizendeilanden-gebied in Noord-Holland.

Ook heeft Dutch Dakota Association Classic Airlines een bijdrage ontvangen voor de digitalisering van de DC-3 Dakota ‘Prinses Amalia’. In Nederland is dit het enige DC-3 toestel waarmee gevlogen mag worden.  Met de bijdrage is het toestel geüpdatet met een communicatie- en waarschuwingssysteem en is er een GPS navigatie geïnstalleerd.

Mocht de regeling Restauratie Mobiel Erfgoed weer worden opengesteld, dan zullen wij dit communiceren via onze nieuwsbrief. Schrijf je in om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!