Over het fonds Archief

Jaarverslag 2022

Nederlandse inzending op de Biënnale van Venetië in 2022. melanie bonajo, When the body says Yes, 2022. Foto: Sydney Rahimtoola

Het Mondriaan Fonds heeft in 2022 bijgedragen aan een gezonde sector in een moeilijke tijd. Het jaar kenmerkt zich door de nasleep van de coronacrisis en de impact van de oorlog in Oekraïne. Ook is de culturele sector nog meer naar het eigen functioneren gaan kijken; de waarde van arbeid, de noodzaak van een veilige werkplek, het waarborgen van gelijkheid.

In dit jaarverslag kijken we graag terug naar wat er is bereikt. Van de verduurzaming van rondvaartboot de Grobol tot een onderzoek naar milieuvervuilende blockchain technologie. Van een kunstfestival gericht op doven en slechthorenden tot en met een aankoop van een Caspar van Wittel uit 1714. Van een nieuwe lichting kunstenaars op Prospects tot en met de Nederlandse inzending op de Biënnale van Venetië. Het Mondriaan Fonds draagt graag bij aan al deze uiteenlopende plannen van kunstenaars, musea, instellingen, kunstpodia, beschouwers en curatoren. Samen maken zij het aanbod divers en daarmee de sector sterk.