Pilots Archief

Nieuwe website: 50% lening, 50% bijdrage Mondriaan Fonds

Een investering in een goede website is een investering in jezelf en je beroepspraktijk. Via je website laat je zien wie je bent en wat je doet. Als je er ook voor zorgt dat je website goed vindbaar is, bereik je een groter en breder publiek.

Voor beeldend kunstenaars die een nieuwe website willen laten maken of een bestaande website willen laten aanpassen, hebben het Mondriaan Fonds en Fonds Kwadraat de handen ineengeslagen. Voor de financiering van een nieuwe site en de aanpassing van een bestaande site kun je vanaf nu en zolang het budget het toestaat de helft van het begrote totaalbedrag rentevrij lenen bij Fonds Kwadraat. De andere helft krijg je als bijdrage van het Mondriaan Fonds.

Hoe het werkt

De procedure is eenvoudig: in 7 stappen vraag je het bedrag voor je website aan bij Fonds Kwadraat. Belangrijk is dat je een gespecificeerde begroting met offertes toevoegt. Als je aanvraag wordt toegekend door Fonds Kwadraat, dan ontvang je een overeenkomst voor de lening. Deze lening is de helft van het toegekende bedrag. De andere helft is een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

Voorbeeld Stel dat je nieuwe website € 4.000 kost. Je vraagt dit bedrag aan bij Fonds Kwadraat. Bij goedkeuring van je aanvraag sluit je een rentevrije lening af van € 2.000 en ontvang je € 2.000 als bijdrage van het Mondriaan Fonds. De lening los je af in maandelijkse termijnen. Bij een lening van € 2.000 is de aflossing € 76,92 per maand gedurende 26 maanden. Je kan maximaal een bedrag van € 8.000 aanvragen.

Aanvragen

Door grote belangstelling voor deze regeling zijn de deadlines van 19 maart en 14 mei 2023 geschrapt. Het is daarom alleen nog mogelijk om aan te vragen voor de deadline op 22 januari 2023.* De aanvraag verloopt via Fonds Kwadraat.

*Beeldend kunstenaars die in de afgelopen 12 maanden subsidie van het Mondriaan Fonds hebben ontvangen, kunnen buiten de deadlines om aanvragen, tot het budget voor de regeling is uitgeput. Je aanvraag hoeft niet te worden getoetst door de commissie van Fonds Kwadraat.

Belangrijk

  • De regeling is bestemd voor beeldend kunstenaars die minimaal 1 jaar professioneel werkzaam zijn in Nederland. Dat betekent dat de kunstenaar artistiek inhoudelijk actief en ingebed is in de professionele beeldende kunst in Nederland.
  • De regeling kan gebruikt worden voor zowel het maken van nieuwe website als het maken van substantiële aanpassingen voor een bestaande website.
  • Er kunnen geen aanvragen worden ingediend die betrekking hebben op het gebruik van social media indien je niet beschikt over een website.
  • Bij de beoordeling van de aanvragen let de commissie van Fonds Kwadraat op:
  • Professionaliteit (CV)
  • Kwaliteit van je werk
  • Haalbaarheid
  • Financiële verantwoording van de kosten aan de hand van meegestuurde offertes
  • Aanvragen van beeldend kunstenaars die de afgelopen 12 maanden een subsidie van het Mondriaan Fonds hebben ontvangen, hoeven niet te worden getoetst door een commissie van Fonds Kwadraat.

Aanvragers kunnen zelf een websitebouwer benaderen die aansluit bij hun behoeftes. Er is geen samenwerking tussen de fondsen en websitebouwers voor deze regeling. Beide fondsen verstrekken geen gegevens van aanvragers aan derden, waaronder websitebouwers.