Nieuws Archief

Oproep Residency Van Doesburghuis

Residency David Bade, Van Doesburghuis, 2017.

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie biedt voor de zomer en najaar 2023 een bijzondere residency aan in het Van Doesburghuis in Meudon, Parijs. In de atelierwoning die Theo van Doesburg eind jaren twintig voor zichzelf en zijn vrouw Nelly ontwierp kunnen makers en bemiddelaars, van regisseur tot curator, scenarioschrijver tot onderzoeker, architect tot maker van digitale cultuur op het gebied van film, ontwerp en digitale cultuur, onderzoek doen, ideeën uitwerken of nieuw werk maken.

Met deze oproep van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie wordt één werkperiode van vier maanden aangeboden. In het verlengde van Theo en Nelly’s interdisciplinaire praktijk en veelzijdige kunstenaarschap is binnen deze periode een samenwerking met een aanvrager binnen een andere discipline ook mogelijk. De verblijfsperiode die worden aangeboden is 2 juli t/m 29 oktober 2023.

Aanvragen kunnen tot en met 13 maart worden ingediend bij het Mondriaan Fonds.

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Filmfonds, het Fonds Podiumkunsten, het Mondriaan Fonds en het Letterenfonds bieden sinds 2017 via open oproepen gezamenlijk een residency aan in het Van Doesburghuis in Meudon/Parijs waar makers hun artistieke praktijk verder kunnen ontwikkelen. Het Mondriaan Fonds treedt op als penvoerder van de aanvraagprocedure.

De online uitleg vind je op de website van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Een aanvraag indienen kan via het online aanvraagsysteem van het Mondriaan Fonds. Op de website kun je een account aanvragen dat je nodig hebt om een aanvraag te kunnen indienen.