Nieuws Archief

Santander Consumer Finance Benelux nieuwe samenwerkingspartner voor de KunstKoop

Fernando Janez Ramos (CEO Santander Consumer Finance Benelux), Eelco van der Lingen (directeur Mondriaan Fonds)

Het Mondriaan Fonds heeft een nieuwe samenwerkingspartner voor de KunstKoop gevonden: Santander Consumer Finance Benelux. Met deze kredietverstrekker kan het Mondriaan Fonds de KunstKoopregeling voortzetten. Dat is goed nieuws voor kunstenaars, kunstkopers en galeries.

Eelco van der Lingen (directeur Mondriaan Fonds): ‘Ik ben heel trots op het KunstKoopteam van het Mondriaan Fonds dat de afgelopen tijd het hoofd koel heeft gehouden en heel hard gewerkt heeft om de KunstKoopregeling te behouden. Het resultaat is een nieuwe financiële partner en een nieuw digitaal jasje dat de KunstKoop nog toegankelijker maakt. We zijn blij dat we deze samenwerking tot stand hebben kunnen brengen en we hopen dat we hiermee de KunstKoop niet alleen succesvol kunnen continueren, maar ook dat we samen met de nieuwe financiële partner en de galeriehouders een nieuwe impuls kunnen geven aan het kopen van kunst door particulieren.’

Santander Consumer Finance Benelux is een consumentenfinancieringsbedrijf dat onderdeel is van Santander Group. Het is een van de grootste financiële instellingen in Europa, met aanwezigheid in vijftien landen en een focus op consumptieve kredieten. Deze expertise sluit goed aan bij de KunstKoop, dat ook een vorm van consumptief krediet is.

Met de KunstKoop kunnen particulieren hedendaagse kunst of vormgeving op afbetaling kopen bij meer dan 120 galeries verspreid over Nederland, zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als zij een lening afsluiten via de KunstKoop betalen ze het totaalbedrag niet ineens, maar lossen ze af in maandelijkse termijnen.

De KunstKoop is een regeling ter versterking van de particuliere kunstmarkt en ter bevordering van de verkoop van beeldende kunst en vormgeving. Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed in Nederland, de KunstKoop is een van de regelingen die het fonds aanbiedt. Sinds 1997 maakten meer dan 50.000 kopers gebruik van de KunstKoop en kochten voor ruim 166 miljoen euro aan kunstwerken.

Santander Consumer Finance Benelux neemt het stokje over van ABN AMRO, die partner was van het Mondriaan Fonds voor de KunstKoop. Santander Consumer Finance Benelux is op dit moment bezig alle benodigde middelen te ontwikkelen om de regeling te kunnen aanbieden. Bij Santander Consumer Finance Benelux kunnen voortaan alle aanvragen voor KunstKoopleningen volledig digitaal worden ingediend.