Nieuws Archief

Santander Consumer Finance zegt samenwerking KunstKoop op

Een paar dagen geleden heeft het Mondriaan Fonds bericht ontvangen van Santander Consumer Finance, de samenwerkingspartner voor de KunstKoop, dat zij alle kleine consumentenfinancieringen op de Nederlandse markt per 1 januari 2024 zullen stopzetten. Daarmee komt ook de samenwerking met betrekking tot de KunstKoop per 1 januari 2024 ten einde. Het Mondriaan Fonds gaat komende tijd op zoek naar een goed alternatief om de verkoop van kunst in Nederland te blijven stimuleren.

Sinds januari 2020 is Santander Consumer Finance de samenwerkingspartner van het Mondriaan Fonds met betrekking tot de KunstKoop. Guido Reijnen, Director Consumer Loans van Santander over de beslissing:

‘Na zeer lange tijd actief te zijn geweest op de Nederlandse markt in het aanbieden van consumentenfinancieringen via het retailkanaal, hebben wij besloten om in Nederland per 1 januari 2024 te stoppen met onze werkzaamheden in dit afzetkanaal.’

De KunstKoop is een regeling ter versterking van de particuliere kunstmarkt en ter stimulering van de verkoop van beeldende kunst en vormgeving. Ruim 120 galeries bieden op moment de KunstKoop aan in Nederland.

Directeur Mondriaan Fonds Eelco van der Lingen:

‘We kijken terug op een goede samenwerking met Santander en betreuren de beslissing om de samenwerking op korte termijn op te zeggen. We zullen komende tijd op zoek gaan naar een mogelijk alternatief om kunst kopen aantrekkelijk te blijven maken.’

Nog tot 1 januari 2024 kunnen particulieren een KunstKooplening aanvragen bij Santander. Bestaande leningen blijven doorlopen.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent de KunstKoop, zullen wij hierover communiceren op onze website.

Vragen & contact

Vragen? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Esther Schussler