Regelingen

Stage Cultuur Inclusief: voor divers talent met ambities in de kunst & cultuur

De regeling van Stage Cultuur Inclusief, een gezamenlijk initiatief van de rijkscultuurfondsen, is vernieuwd. Stage Cultuur Inclusief is opgericht om stage- en werkervaringsplekken divers en inclusief in te vullen. Stage Cultuur Inclusief heeft tot doel stage- en werkervaringsplekken in de cultuursector, diverser en inclusiever in te vullen. Het vormt een onderdeel van het beleid van de rijkscultuurfondsen om een inclusieve cultuursector te creëren met gelijke kansen voor iedereen.

Stage Cultuur Inclusief richt zich op jongeren uit het mbo, hbo en wo die in het kader van hun opleiding of net afgeronde studie op zoek zijn naar een stage van minimaal 3 maanden in de culturele en creatieve sector. Dit geldt voor studenten uit Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Instellingen die gevestigd zijn in Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk kunnen voor stagiairs een subsidie aanvragen bij Stage Cultuur Inclusief als bijdrage aan de stagevergoeding. Subsidieaanvragen kunnen via het platform worden ingediend tot 15 november 2024.

Gratis stagevacature plaatsen

Op zoek naar een stagiair? Plaats gratis je vacatures voor stage- en werkervaringsplekken op het platform van Stage Cultuur Inclusief. Zij delen de vacature breed via een mailing en betrokken onderwijsinstellingen. Zodra geschikte kandidaten zich melden, neemt het platform contact op. Na een geslaagde match kan de subsidieaanvraag bij Stage Cultuur Inclusief ingediend worden.