Nieuws Archief

Talenttentoonstelling Mondriaan Fonds gaat door onder titel Prospects

Prospects & Concepts 2020 - Mondriaan Fonds toont talent. Art Rotterdam. Foto: Mark Niedermann

De tentoonstelling waarin het Mondriaan Fonds werk laat zien van kunstenaars die recent een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen, zal doorgaan onder de naam Prospects. Ook in 2021 zal de expositie te zien zijn tijdens Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Aan de tentoonstelling zullen 75 kunstenaars deelnemen.

Net als dit jaar is Johan Gustavsson de gastcurator die de tentoonstelling zal samenstellen. Gustavsson is mede-directeur 1646, Den Haag; bestuurslid The Naked en Page Not Found en docent aan de KABK. Zijn ervaringen bij de laatste editie zullen van pas komen bij het samenstellen van een sterke tentoonstelling die gerealiseerd moet worden met inachtneming van de Covid-maatregelen. Gustavsson wordt daarbij ondersteund door ontwerpbureau Tom Postma Design.

Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects (voorheen Prospects & Concepts) jaarlijks om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam krijgen kunstprofessionals en verzamelaars maar ook een brede groep geïnteresseerden de mogelijkheid met het werk van deze veelbelovende kunstenaars kennis te maken.

Ook is de tentoonstelling een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen. De Werkbijdrage Jong Talent kan worden aangevraagd door kunstenaars met een professionele praktijk tot vier jaar na hun opleiding. De bijdrage kan worden gebruikt voor alles dat verband houdt met nieuw werk zoals onderzoek, materiaal, apparatuur en projecten in binnen- of buitenland.

Art Rotterdam is gepland van 4 – 7 februari 2021.