Nieuws

Tinka nieuwe samenwerkingspartner KunstKoop

Het Mondriaan Fonds heeft een nieuwe samenwerkingspartner voor de KunstKoop! In de loop van 2024 kunnen kunstliefhebbers bij kredietverstrekker Tinka tegen 0% rente een KunstKooplening aanvragen voor het kopen van kunst bij een van de aangesloten galeries in Nederland. De KunstKooplening wordt financieel gesteund door het Mondriaan Fonds. De regeling is bedoeld ter versterking van de particuliere kunstmarkt en ter stimulering van de verkoop van beeldende kunst en vormgeving.

Tinka biedt verschillende financiële producten aan via (web)winkels waarmee consumenten hun aankopen kunnen financieren. De samenwerking met de KunstKoop maakt het voor kunstkopers mogelijk om via de Tinka app een aanvraag te doen voor een KunstKooplening en wordt direct inzicht verkregen in het leenbudget. Meer informatie over de aanvraagprocedure volgt binnenkort. Tinka staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Sinds het ontstaan van de KunstKoop in 1997 maakten ongeveer 51.400 kopers gebruik van de KunstKoop en kochten voor ruim 171 miljoen euro aan kunstwerken. Met de KunstKoop kunnen mensen hedendaagse kunst of vormgeving op afbetaling kopen bij aangesloten galeries verspreid over Nederland, zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als zij een lening afsluiten via de KunstKoop betalen ze het totaalbedrag niet in een keer, maar lossen ze af in maandelijkse termijnen. Afhankelijk van de looptijd en de hoogte van de lening, soms al voor een paar tientjes per maand.

Tinka neemt het stokje over van Santander Consumer Finance, die afgelopen november de samenwerking met het Mondriaan Fonds opzegde. Tinka en het Mondriaan Fonds zijn op dit moment bezig alle benodigde middelen te ontwikkelen om de regeling in de loop van 2024 te kunnen aanbieden.

Voor meer informatie over de KunstKoop, ga naar www.kunstkoop.nl

Voor meer informatie over Tinka, ga naar www.tinka.nl

Vragen & contact

Vragen over de KunstKoop? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Esther Schussler