Nieuws Uitgelicht Archief

Tweede aanvraagronde HR-voucher: voor het professionaliseren van je HR – en organisatiebeleid

De HR-voucher van het CAOP is verlengd. Culturele en creatieve instellingen kunnen opnieuw de HR-voucher aanvragen voor ondersteuning bij hun HR- en organisatiebeleid. Aanvragen kon al tijdens een eerste ronde in 2021, maar de voucher is deze tweede ronde beschikbaar voor meer organisaties dan voorheen. Ook is het aan te vragen budget verruimd.

Met de voucher kun je voor maximaal € 20.000 een HR-adviseur inhuren, die je verder helpt met de HR-vraagstukken in je organisatie. Bijvoorbeeld voor advies over verschillende Fair Pay contractvormen, de ontwikkeling en de uitvoering van het opleidingsbeleid voor je medewerkers of begeleiding bij de uitvoering van diversiteitsbeleid in je organisatie.

Veranderingen ten opzichte van de eerste aanvraagronde

Vanaf begin 2021 tot juli 2021 kon de HR-voucher al eerder aangevraagd worden voor een bedrag van € 6.000, – (incl. btw). Het bedrag is deze nieuwe ronde dus hoger (€ 20.000, – incl. btw). Daarnaast is de groep mogelijke aanvragers uitgebreid. Dat zit zo: je kunt de HR-voucher aanvragen als de instelling waar je werkt via een specifieke regeling subsidie ontvangt van een rijkscultuurfonds. Het aantal regelingen is voor deze nieuwe aanvraagronde van de HR-voucher uitgebreid.

Zo kunnen nu via het Mondriaan Fonds, naast toegekende aanvragers van de deelregeling Meerjarenprogramma’s Presentatie- en Erfgoedinstellingen 2017 (tot heden) en de deelregeling Kunstpodia, ook de toegekende aanvragers van de deelregeling Kunst Verbinding en de deelregeling Kunst Erfgoed Presentatie in aanmerking komen voor  deze HR voucher. Ook is het aan te vragen budget verruimd.

Voor eerdere aanvragers

Kun je een HR-voucher aanvragen, als een eerdere aanvraag al gehonoreerd is? Ja dat kan. Houd er dan wel rekening mee dat het maximaal aan te vragen bedrag (€ 20.000, -) verminderd dient te worden met het eerder toegekende bedrag. Eerdere aanvragers kunnen vanaf 21 februari aanvragen omdat de eerste 4 weken nieuwe aanvragers voorrang krijgen.

Aanvragen

Deze aanvraagronde is gesloten. Benieuwd of jouw organisatie een aanvraag kan doen? Kijk dan op www.hrvouchercultuur.nl. Hier kun je ook interviews vinden met eerdere aanvragers voor inspiratie.

Initiatiefnemers

De HR-voucher is een initiatief van de zes rijkscultuurfondsen, waaronder het Mondriaan Fonds en wordt bekostigd door OCW. Het CAOP ondersteunt in de uitvoering.