Opdrachten

Jordan Artisan, Construction Sight, Kelfkensbosplein, Nijmegen Jordan Artisan, Construction Sight, Kelfkensbosplein, Nijmegen

2019
Kunstroute Zoeklicht: Construction Sight & The Cameo Series
Client: Stichting Kunstvat
Artist(s): Frank Blommestijn, Michiel van der Werf, Jordan van der Ven

Stichting Kunstvat ontving een bijdrage voor de deelname van kunstenaarsduo Frank en Michiel en Jordan Artisan aan de Nijmeegse Kunstnacht 2019. Onder de titel Zoeklicht gingen bezoekers letterlijk op zoek naar de werken in het donker.

Omdat we in het dagelijks leven vooral bezig zijn met zelfpresentatie en ‘impression management’ maakt kunstenaarsduo Frank en Michiel met The Cameo Series de mythische rol van ‘het model’ voor iedereen toegankelijk. In de op commercials gebaseerde filmsets werd het publiek uitgenodigd om het model van de reclame te spelen.

Construction Sight: Werk in Uitvoering van Jordan Artisan is een multidisciplinair podium voor muziek, theater en performancekunst. Bezoekers zitten ín de sculptuur: onderuit, op de grond of naar boven kijkend. Te midden van de gecreëerde arena van festivalhekken kijkt het publiek naar wat ‘in uitvoering’ is: live-acts op dit flexibele podium.

Bijdrage Mondriaan Fonds: € 13.107

website