Opdrachten

Tentoonstelling Re:collecting, Singer Laren, 2018. Foto: Singer Laren Tentoonstelling Re:collecting, Singer Laren, 2018. Foto: Singer Laren

2018
VBCN OPEN 2017-2018: ‘Re:collecting’ (ontwikkelbijdrage)
Client: Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN), Amsterdam
Artist(s): Broersen & Lukács, Marlene Dumas, Ryan Gander, Erik van Lieshout, Navid Nuur en Nicky Zwaan

VBCN ontvangt een ontwikkelbijdrage voor het programma VBCN OPEN 2017-2018: Collecting the Future. Hiermee onderzoekt de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland hoe bedrijfscollecties op een vernieuwende manier kunnen bijdragen aan een vitaal kunst- en cultuurklimaat in Nederland, en hoe bedrijven hun sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid verder kunnen inzetten. Binnen het onderzoek wil de VBCN een opdracht geven waarbij bestaande kunstwerken uit bedrijfscollecties het startpunt vormen voor een nieuw te ontwikkelen werk voor een specifieke locatie in de publieke ruimte. De betrokken curatoren voor de opdracht zijn Hélène Webers en Mels Evers. Zij hebben de kunstenaars Broersen & Lukács, Marlene Dumas, Ryan Gander, Erik van Lieshout, Navid Nuur en Nicky Zwaan geselecteerd voor het programma.

De resultaten worden getoond in de tentoonstelling RE:Collecting, te zien van 11 december 2018 tot en met 7 april 2019 bij Singer Laren. De ontwikkelfase van het project is gesteund door een Bijdrage Opdrachtgeverschap, en de kunstenaars Broersen & Lukács en Erik van Lieshout ontvingen een honorarium voor het vervaardigen van nieuw werk, volgens het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria.

Bijdrage Mondriaan Fonds: € 15.000

website