Toekenningen Tokyo Art Book Fair

Tokyo Art Book Fair 2019, International Section. Foto: The Eriskay Connection Tokyo Art Book Fair 2019, International Section. Foto: The Eriskay Connection

Fw:Books en The Eriskay Connection stonden van 12 t/m 15 juli met een Bijdrage Kunstboekenbeurzen op de Tokyo Art Book Fair. In 2019 bestond de Tokyo Art Book Fair 10 jaar en daarom werd de beurs dit jaar gehouden in het heropende Museum of Contemporary Art Tokyo. Er zijn bij elke editie ongeveer 300 lokale en internationale uitgevers aanwezig.

The Eriskay Connection is een Nederlandse studio voor boekontwerp en een onafhankelijke uitgever van kunstboeken. Ze richten zich op het eigentijds verhalen-vertellen op het snijvlak van fotografie, onderzoek en schrijven. Karin Krijgsman en Dieuwertje Komen van Fw:Books, een onafhankelijke uitgever met een focus op fotografie, namen deel aan een Talk Event getiteld ‘From Here to There, from There to Here’. Onlangs verscheen bij Fw:Books het fotoboek When Red Disappears van Elspeth Diederix, mede mogelijk gemaakt door een Bijdrage Publicaties.

Nederlandse uitgevers kunnen de Bijdrage Kunstboekenbeurzen aanvragen om kunst(enaars)boeken te tonen van levende beeldend kunstenaars uit Nederland of publicaties over hedendaagse beeldende kunst in Nederland uit de 21e eeuw. Het Mondriaan Fonds heeft na advies van een commissie van deskundigen een lijst met kunstboekenbeurzen samengesteld met internationale uitstraling.

De beurzen op deze lijst zijn: Offprint (Parijs en Londen), NY Art Book Fair, LA Art Book Fair, Tokyo Art Book Fair en Friends with Books (Berlijn). Ook zijn het afgelopen jaar toekenningen geweest voor Melbourne Art Book Fair en Unfold Shanghai.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd