Mogelijk gemaakt

Angstig konijn: Appelsap x Parra

Angstig konijn, Piet Parra, sculptuur voor Flevopark in opdracht van Appelsap Festival

Angstig konijn: Appelsap x Parra

Stichting Appelsap Pieter Janssen/ Parra Bekijk de website
Regeling: Kunst Opdracht Jaar: 2017 Bedrag: € 35.000
Appelsap ontvangt een bijdrage voor een opdracht aan kunstenaar Piet Parra (Pieter Janssen). Appelsap festival werd vanaf 200 door 3 Amsterdamse jongeren georganiseerd in het Oosterpark en verhuisde later naar het Flevopark. Het festival verwierf een voorname plaats in de hiphopwereld en stond bekend als plek om nieuw talent te ontdekken. Daarbij was het als eerste hiphopfestival in Nederland ook legendarisch.
De organisatoren van het festival vonden dat moderne kunst maar matig vertegenwoordigd was in de openbare ruimte in Oost. Piet Parra, grafisch vormgever en ook bekend van zijn samenwerkingen met artiesten als Pepijn Lanen voor merken als Nike en Patta, kreeg de opdracht om iets te maken.
Parra ziet in het werk een zelfportret. Maar het verhaal gaat ook dat het konijn de oren bedekt om ze te beschermen tegen het lawaai, zoals de bewoners rond het park dat doen omdat ze last hebben van festival Appelsap. Het sculptuur is daarmee een representatie van de jongeren- en straatcultuur waar Appelsap en Parra uit voortkomen; een functionee; sculptuur met een relatie tot het Flevopark, het festival en de buurt.