Mogelijk gemaakt

Artistieke debuutfilm The Last Ride of the Wolves

Film still The Last Ride of the Wolves door debuterende regisseur Alberto De Michele.

Artistieke debuutfilm The Last Ride of the Wolves

Alberto De Michele
Regeling: De Verbeelding Jaar van toekenning: 2022

Geen kunstroof, maar roof als kunst. Vergeet wat je denkt te weten over de Italiaanse criminaliteit uit misdaadfilms, boeken en series. Dat romantische beeld van de maffia wordt namelijk gradueel afgepeld in de film The Last Ride of the Wolves van debuterende regisseur Alberto De Michele.

Pasquale, een oude boef die zijn fortuin verloor met gokken, beraamt zijn laatste grote overval en herenigt zich met The Wolves, een bende Noord-Italiaanse kermisexploitanten annex dieven. De overval op een geldwagen die 12 miljoen euro contant vervoert, zou iedereen een goed pensioen kunnen opleveren en de erfenis van hun ouderwetse vakmanschap veiligstellen. Op subtiele wijze infiltreert De Michele in deze duistere wereld, waarin hij de verhalen van andere dieven ‘steelt’ ten behoeve van zijn eigen werk. Gebaseerd op een waargebeurde misdaad.

De film gaat in première tijdens het International Film Festival Rotterdam 2022.

De debuutfilm van De Michele kwam tot stand met de bijdrage De Verbeelding. Samen met het Film Fonds stimuleren we films die de grenzen tussen beeldende kunst en film verkennen en de artistieke potentie hebben om op internationale filmfestivals geselecteerd te worden.