Mogelijk gemaakt

Basiskamp Entre Nous

Basiskamp Entre Nous

Stichting KiK Edwin Stolk Bekijk de website
Regeling: Kunst Opdracht Jaar: 2017 Bedrag: € 60.000

Stichting KiK is de opdrachtgever van Basiskamp Entre Nous, een project van kunstenaar Edwin Stolk. Entre Nous is een door Stolk opgerichte proefkolonie in Frederiksoord (Drenthe).  Kunstenaars werden uitgenodigd om een maand lang werk te maken en na te denken over nieuwe samenlevingsvormen voor de maatschappij van morgen, aan de hand van concrete casussen die spelen bij de gemeente Westerveld.
Het project, gestoeld op de geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid (een particuliere organisatie in de 19
e eeuw en een van de voorlopers van de verzorgingsstaat), heeft als doel mensen structureel te helpen uit de armoede. Het project poogt te reflecteren op, en tevens een denkoefening te zijn over, de Nederlandse verzorgingsstaat en gaat in op vragen als, wie is er verantwoordelijk voor collectieve belangen en wie heeft daar zeggenschap en regie over?

De volgende kunstenaars maakten nieuw werk ten tijde van het basiskamp: Ivanka Annot, Egon Hanfstingl, Selby Gildemacher, Elise Leusink & Jeroen Gras, Erik Fakkeldij, Herma Schellingerhoudt, Richtje Reinsma, Iratxe Jaio & Klaas van Gorkum, Charlotte van Winden, Liesbeth Labeur, Erwin Van Doorn & Inge Nabuurs en Karin Bartels.