Mogelijk gemaakt

Biënnale Gelderland Seelenwanderung

Mirka Farabegoli, Villagehall, 2017, Biennale Gelderland 2019.

Biënnale Gelderland Seelenwanderung

Museum Arnhem Frank Bruggeman, Mirka Farabegoli, Gijs Frieling, Roos van Haaften, Seet van Hout, Karlijn Janssen, Aldwin Lehr, Thijs Linssen, Erik Mattijssen, Erik Odijk, Maria Roosen, Rob Sweere, Gera Ten Thije, Isolde Venrooy, Gijs verhoofstad, Rob Voerman Bekijk de website
Regeling: Kunst Opdracht Jaar: 2019 Bedrag: € 110.000

Museum Arnhem ontvangt een Bijdrage Opdrachtgeverschap voor de Biënnale Gelderland 2019. Onder de titel Seelenwanderung onderzoekt de biënnale de band tussen mens en natuur en de betekenis hiervan in hedendaagse Gelderse kunst. Inge Pollet van Plaatsmaken is als gastcurator geselecteerd voor deze editie, die voor het eerst in Arnhem én Nijmegen plaatsvindt vanaf oktober 2019.

De geselecteerde kunstenaars zijn: Frank Bruggeman, Mirka Farabegoli, Gijs Frieling, Roos van Haaften, Seet van Hout, Karlijn Janssen, Aldwin Lehr, Thijs Linssen, Erik Mattijssen, Erik Odijk, Maria Roosen, Rob Sweere, Gera Ten Thije, Isolde Venrooy, Gijs verhoofstad en Rob Voerman.

De tentoonstellingen vinden plaats in de openbare ruimte van Arnhem aan het water van de Sint-Jansbeek en in Museum Het Valkhof in Nijmegen waarin het nieuwe werk in de context van het oeuvre wordt geplaatst. In het kader van de biënnale maken Studio Omstand en Expoplu paralleltentoonstellingen met Vanessa Jane Phaff en Femke Herregraven.