Mogelijk gemaakt

Cultuurmenu voor het primair en voortgezet onderwijs 2019-2020

Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea - Cultuurmenu voor het primair onderwijs 2019-2020

Cultuurmenu voor het primair en voortgezet onderwijs 2019-2020

Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea Bekijk de website
Regeling: Erfgoed Innovatie Deelnemende partijen: Mauritshuis, Haags Historisch Museum, Museum Meermanno, Panorama Mesdag, Monumentenzorg Gemeente Den Haag, Fotomuseum Den Haag, Museum Prinsenhof Delft, Kinderboekenmuseum, De Mesdag Collectie, Kunstmuseum Den Haag, Museon, Museum Bredius, Nationaal Archief, Humanity House, Muzee Scheveningen, Museon, Louwman Museum, Museum Beelden aan Zee, Museum de Gevangenpoort, Archeologie Gemeente Den Haag, Haags Gemeentearchief Jaar: 2019 Bedrag: € 15.000

Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea (SGPHM) ontvangt in samenwerking met twintig Haagse erfgoedinstellingen en musea een bijdrage voor het Cultuurmenu voor het schooljaar 2019-2020. Met dit project worden kinderen uit het Haagse primair en voortgezet onderwijs de kans geboden om in klassenverband erfgoedinstellingen te bezoeken in hun eigen omgeving. De musea/erfgoedinstellingen zetten gezamenlijk een leerlijn op en stemmen de lessen onderling met elkaar af die voldoen aan didactische richtlijnen. Met het Cultuurmenu bezoekt elk jaar een leerling een andere erfgoedinstelling.

Aan het eind van de schoolperiode heeft een leerling zo kennisgemaakt met de grote verscheidenheid aan erfgoedinstellingen in Den Haag en met diverse aspecten van het cultureel erfgoed in zijn/haar omgeving. De erfgoedinstellingen werken binnen het Cultuurmenu structureel samen met de scholen, zodat het inhoudelijk programma van het Cultuurmenu blijft aansluiten op het schoolcurriculum en bij vakken die op school behandeld worden.